Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyłączenie telefonu

(Temat utworzony: 07-02-2021 02:24 PM)
480 Wyświetlenia
Kristus84
Journeyman
Opcje
Hej
Dziś mój Note 9 wyłączył mi się nagle przy 34% baterii.Mogłem go włączyć tylko na chwilę bo okazało się że bateria wskazuje 0%.Czy to dzisiejszy mroż tak dał mu w kość?Nikgdy wczesniej nic takiego sie nie działo.

image

image

0 Like
7 Odpowiedzi
gutek11
Helping Hand
Opcje
Moim zdaniem mógł właśnie wyłączyć się od mrozu bo ja też miałem taki przypadek że miałem około 40% i mi się sam wyłączył a gdy go podłączyłem do ładowania miał chyba 2 czy tam 4%
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Najprawdopodobniej niska temperatura wpłynęła w taki sposób na baterię. W instrukcji użytkownika znajduje się następująca informacja:

W bardzo niskich lub bardzo wysokich temperaturach czas działania baterii w urządzeniu może być krótszy.

Kristus84
Journeyman
Opcje
no tak też mi sie wydaje bo nigdy nic takiego nie mialo miejsca a z 20/30 minut korzystałem z telefonu przy dzisiejszej temperaturze (-7 chyba)
0 Like
Vaadeer
Pathfinder
Opcje
standard przy już lekko zużytych bateriach.
Moje S10 po prawie 2latach w temp poniżej zera potrafi stracić procenty 70-0% w kilkanaście minut.
Ogólnie najczęściej wynika to z wewnętrznego zabezpieczenia.
Niskie temp. spowalniają reakcje chemiczne zachodzące w ogniwie.
Faktyczne rozładowanie takiego ognia w ujemnej temperaturze mogło by permanentnie zniszczyć baterie tak że już nie można było by jej naładować w ogóle.
Nie wiem jak Samsung ale np urządzenia Apple mają z automatu czujnik co wyłącza urządzenie w ujmnych temp w celu ochrony baterii.
0 Like
wckxr
Voyager
Opcje
U mnie normalnie w zimnie w S10 wyłączyło tel przy 60% i jak włączyłem było około 50%
0 Like
Rokic
First Poster
Opcje
Cześć. Ja mam tak w s10e już mam zużytą baterię i jak mam 20% to na mrozie także potrafi się wyłączyć, więc myślę że to od tego.
0 Like
wojtauek
Apprentice
Opcje
ja mam półrocznego S10 lite i już 2 razy na lekkim mrozie -3 wyłączył się. Bateria spadła z 45% do zera. Bateria nie jest zużyta bo telefon prawie nowy a jednak na mrozie nie daje sobie rady
0 Like