Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z połączeniami i słuchawkami Note9

(Temat utworzony: 23-01-2021 04:06 PM)
309 Wyświetlenia
MattFLying
First Poster
Opcje

Witam,

mam problem z moim Note9. Sytuacja jest dziwna ponieważ wygląda na to jakby jakaś aktualizacja po prostu zepsuła mi połączenia wychodzące/przychodzące oraz gniazdo słuchawek.

Przed zainstalowaniem aktualizacji połączenia działały poprawnie oraz gniazdo słuchawek także wykrywało każde słuchawki. Natomiast po zaktualizowaniu telefonu nagle przestało działać.

Co do słuchawek: sprawdzałem słuchawki w innym sprzęcie i działa poprawnie. Działają natomiast słuchawki przez bluetooth. Sytuacja jest dziwna ponieważ dosłownie chwile przed aktualizacją wszystko było okej, po aktualizacji aż do teraz niestety nie jestem w stanie podpiąć żadnych słuchawek włącznie z oryginalnymi od samsunga. Telefon w ogóle nie reaguje na wpinanie słuchawek do gniazda.

Natomiast jeśli chodzi o połączenia: sytuacja jest bardzo dziwna. Kiedy ktoś do mnie dzwoni to ja tą osobę słysze natomiast mnie nie słychać. Kiedy się rozłącze i oddzwonie to sytuacja jest losowa, raz wszystko jest już okej i słyszymy sie nawzajem, natomiast innym razem ja nie słyszę drugiej osoby - nie wiem czy ta osoba mnie słyszy...

Innym razem kiedy to ja gdzieś dzwonie też potrafi od razu być głucho. Sytuacja jest bardzo losowa, raz mnie nie słychać, raz ja kogoś nie słysze z koleii bardzo rzadko udaje się aby wszystko działało poprawnie.

Przywracałem telefon do ustawień fabrycznych lecz niestety nic to nie dało, oba problemy ze słuchawkami i połączeniami nadal występują.

Wersja oprogramowania jaką mam aktualnie w telefonie to: QP1A.190711.020.N960FXXS6FTK3.

Czytałem gdzieś tu na forum, że sporo ludzi miało/ma ten sam problem z połączeniami i próbowałem robić to co tam pisało. Hard reset, powyłączałem także usługę Bixby. Niestety nic nie pomaga.

Nie wierze aby to był problem sprzętowy ponieważ jak wspomniałem, przestało działać nagle po zaktualizowaniu telefonu.

Ktoś jest w stanie pomóc?

0 Like
2 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Problem dotyczył z modelami S9/S9+.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy po przywróceniu ustawień fabrycznych przywracałeś kopię zapasową? Zdarza się, że wraz kopią przywracane są błędy.

0 Like