26-03-2024 10:43 AM
Dzień dobry,
Przed aktualizacją ONE UI 5,1 telefon zaczął mocno zużywać baterie. Wykonałem aktualizację , niestety nie pomogło.
Przy ikonkach wifi i danych komórkowych pokazują się strzałki sugerujące że telefon coś pobiera. Nie widać tego w wykorzystaniu danych. Nie ma włączonych też widocznych procesów w tle. Telefon został zresetowany do ustawień fabrycznych , niestety problem wrócił. Efekt jest taki że nie jest się w stanie naładować normalną ładowarką ( nie nadąża). Góra telefonu mocno się nagrzewa. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem. Czy to problem z hardware?
26-03-2024 11:02 AM
Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.
[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM
26-03-2024 01:12 PM
26-03-2024 01:55 PM
26-03-2024 03:53 PM
Dziękuję za tak szybką pomoc, nie spodziewałem się
@mirudo24 wipe cash zrobiłem jakieś 30 minut temu, czekam na efekty. Ale obawiam się że nie jest dobrze, bateria dość szybko leci ( na oko) kilka procent w około 30 minut
@mcbseb tak przywracałem kopię zapasową ustawienia i aplikacje. Miałem też problem przed resetem bo nie chciała zrobić się aktualizacja na Samsung Cloud.... zresetowałem tel. wczoraj z laptopa ( funkcja odnajdowania) Dopiero dzisiaj udało mi się dostać do recovery.
@_Technik_ na różnych ładowarkach i kablach bez zmian. Dzisiaj pełne ładowanie na oryginalnej Samsung z oryginalnym kablem.
Po ładowaniu oryginalnymi akcesoriami w 1,5h zeszła bateria od 100% do 69%.
26-03-2024 03:57 PM
Zdarza się, że wraz z kopią zapasową przywracane są błędy. W takim wypadku najlepiej przywrócić ustawienia fabryczne w telefonie bez wgrywania kopii.
26-03-2024 03:59 PM
26-03-2024 09:35 PM
Może to być kopia z Samsung Cloud lub Google. Ogólnie przenoszenie danych z poprzednich urządzeń jest obarczone ryzykiem.
27-03-2024 03:06 PM