Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pasek nawigacji Note 9 Android 10

(Temat utworzony: 26-02-2020 02:27 AM)
1071 Wyświetlenia
Maciej1983
Student
Opcje

Witam. Ostatnio po aktualizacji do Androida 10 zauważyłem błędnie działający pasek nawigacji w niektórych aplikacjach w trybie pełnoekranowym np. TomTom Go.

Pasek nie znika a także nie staje się przezroczysty zarówno w trybie dziennym jak i nocnym, zupełnie inaczej było na Androidzie 9 gdzie wszystko pracowało okej.

Od razu chciałbym zaznaczyć, że nie jestem fanem gestów, a raczej chciałbym zostać przy tradycyjnym pasku. Ubolewam nad brakiem 4 przycisku który chował pasek nawigacji. Rozwiązanie to nadal jest spotykane u konkurencji na przykład w Huawei. I tutaj prośba do programistów Samsunga przywróćcie ten jeden tak bardzo potrzebny czwarty przycisk na pasku nawigacji albo chociaż przywróćcie możliwość szybkiego włączenia gestów z poziomu menu wysuwanego od góry, notabene Kolejna rzecz która istniała w Androidzie 9 a w Androidzie 10 już nie. Pozdrawiam

0 Like
8 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Maciej1983 i po to m.in. jest aplikacja Samsung Members, aby zgłaszać takie sugestie. Uczyń to zatem jak najszybciej.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Maciej1983
Student
Opcje
Witam. Dzięki za odpowiedź. W aplikacji Members zgłosiłem ten błąd najpierw a także bezpośrednio do TomToma. W aplikacji Members dostałem już odpowiedź że może wezmą to pod uwagę, ale doradzili abym opisał problem na forum Samsung Comunity. Zobaczymy czy coś na to poradzą. Nie fair dla mnie jest wprowadzanie nowych rozwiązań przy jednoczesnym usuwaniu starych ale to już moja opinia. To samo tyczy się bixby oraz braku m.jacka w nowych telefonach - dla mnie to pomyłka. Pozdrawiam
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Maciej1983, daj znać jak otrzymasz odpowiedź z firmy TomTom. Możliwe, że udostępnią aktualizację swojej aplikacji i problem z paskiem zostanie rozwiązany.

0 Like
Maciej1983
Student
Opcje
Dostałem odpowiedź od firmy TomTom że aplikacja Go nie ma nic do działania dolnego paska nawigacyjnego androida. To wina androida a nie aplikacji. To ich oficjalne stanowisko. Więc na podstawie tego ponawiam prośbę do inżynierów Samsunga o jak najszybsze naprawienie tego dolnego paska w Androidzie 10. Chodzi o to że nie znika on bądź nie staje się transparentny w trybie pełnoekranowym niektórych aplikacji tj TomTom Go jak to miało miejsce w Androidzie 9
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Maciej1983, nie pozostaje nic innego jak ponownie zgłosić błąd w aplikacji Samsung Members.

0 Like
miet55
First Poster
Opcje

U mnie tak samo na S9+, czyli brak zapalenia diody, poza tym brak wibracji po podniesieniu telefonu. Brak wibracji również na S10+

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@miet55, odnośnie diody LED to aktualnie nie działa poprawnie na telefonach S9, S9+ oraz Note9 po ostatniej aktualizacji. Więcej informacji znajdziesz w tym wątku.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@miet55 z brakiem wibracji na S10+ nie zgodzę się. W przypadku mojego telefonu działa poprawnie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like