Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak eSIM po aktualizacji do android 13

(Temat utworzony: 15-11-2022 09:47 PM)
3216 Wyświetlenia
paulll97
Journeyman
Opcje

Hej wszystkim, 

po ostatniej aktualizacji mojego Samsung Galaxy Note 20 Ultra do android 13 (brand play'a) z ustawień połączeń zniknęły te dotyczące eSIM, jako, że w telefonie nie posiadałem fizycznej SIM'ki, czyli nie miałem dostępu do sieci, spróbowałem jednej z metod, które znalazłem w internecie.

Po pierwsze czyszczenie błędów przy użyciu: wipe cache partition - nie pomogło.

Po drugie przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych - nie pomogło.

Po trzecie przywrócenie ponownie ustawień fabrycznych + włożenie fizycznej SIM'ki. Pomimo, że została wykryta okazało się, że nie łączyła się z siecią operatora, oraz dalej nie było funkcji dot eSIM.

Po raz czwarty przywróciłem ustawienia fabryczne z włożoną już SIM'ką. Tym razem nie logowałem się do google, ani samsung account, żeby żadne dane nie zostały skopowiane. To również nie rozwiązało problemu z SIM, oraz eSIM. 

Po kontakcie z pomocą techniczną dostałem jeszcze jedną wskazówkę:
kod *#9900# wybrac delete dumpstate logcat -> ok -> debug level disabled low -> high? Co również nie pomogło.

Czy ktoś również spotkał się z ww. problemem i ma może rozwiązanie? 

Z góry dzięki za pomoc!

41 Odpowiedzi
Lotek
Apprentice
Opcje
Witaj. Również posiadam Note 20 Ultra ale z sieci Orange. Zarówno po aktualizacji Andka do 12tki jak i do 13tki. Zero problemów z esim jak i konieczności resetowania telefonu czy przywracania ustawień fabrycznych. Może problem znajduje się po stronie softu operatora?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wygląda na to, że wszystkie możliwe czynności jakie zostałyby zaproponowane już wykonałeś. Pozostaje zgłosić błąd za pomocą aplikacji Samsung Members. Do czasu rozwiązania problemu najprawdopodobniej będziesz musiał korzystać z fizycznej karty SIM.

[Poradnik] Jak zgłosić błąd do firmy Samsung?
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...

paulll97
Journeyman
Opcje
No właśnie chodzi o to, że ta fizyczna też nie działa xd W sensie telefon wykrywa, że jest, ale nic więcej. Nie można wysyłać połączeń, SMS.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Obawiam się, że w takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Karta esim albo karta SIM , tylko jedna działa , jak zainstalowałeś esim to aby przejść na SIM musisz iść do operatora i poprosić SIM, stara SIM jest skasowana, poproś o skasowanie esim i wydanie SIM bezpłatnie bo esim teraz ci nie działa
paulll97
Journeyman
Opcje
O kurcze, rzeczywiście. Nawet o tym nie pomyślałem. Spróbowałem z inną simką i działa. Także teraz muszę udać się do punktu po duplikat. Jest możliwe, że z jakąś aktualizacją wrócą mi funkcje eSIM?
0 Like
Members_4otX9iX
First Poster
Opcje

mam to samo.... zostałem bez kontaktu ze światem...

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@paulll97@Members_4otX9iX, podejrzewam, że jest to błąd, który zostanie usunięty wraz z kolejnymi aktualizacjami oprogramowania.

Gelu1986
Navigator
Opcje
Witam dzisiaj po aktualizacji systemu do androida 13 zniknęła opcja esim i nie mogę wykonywać połączeń jest jakaś aplikacja samsunga żeby to przywrócić nie chce resetować telefonu