Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Aktualizacje oprogramowania Galaxy Note9

(Temat utworzony: 10-07-2019 02:53 PM)
514 Wyświetlenia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Note9.jpg

W tym wątku zachęcam wszystkich do dzielenia się informacjami odnośnie nowych aktualizacji oprogramowania w telefonach Galaxy Note9. Pamiętajcie, że z reguły w pierwszej kolejności aktualizacje trafiają do telefonów zakupionych w wolnej sprzedaży (wariant XEO). Telefony pochodzące od operatorów otrzymują aktualizacje nieco później. Poniżej zamieszczam odnośniki do najnowszych informacji o aktualizacjach:

Galaxy Note9:

Przydatne odnośniki na forum:

Przydatne zewnętrzne odnośniki:

0 Like
149 Odpowiedzi
ADIKlaw44
Explorer
Opcje

Panie i Panowie, na najnowszej aktualizacji też macie wrażenie że wasze notesy odblokowuja się jakoś dłużej przy użyciu odcisku palca?? 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ADIKlaw44  Nie zauważyłem na swoim Note 9 aby dłużej się odblokowywał?

0 Like
ADIKlaw44
Explorer
Opcje
Oki, już sobie poradziłem, wystarczył restart telefonu :smiling-face:
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Samsung rozpoczął udostępnianie kolejnej aktualizacji oprogramowania o numerze N960FXXS3CSFC z lipcowymi poprawkami bezpieczeństwa. Aktualizacja wystartowała w kilku krajach i w niedługim czasie powinna dotrzeć również do nas.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24  Właśnie sprawdziłem ręcznie dostępność aktualizacji i jest już dostępna do pobrania :smiling-face: 

Screenshot_20190710-145103_Software update.jpg

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PrzemekM, super! Dziękuję za informację. W tym miesiącu jest to chyba pierwszy telefon Galaxy, który otrzymał lipcowe poprawki bezpieczeństwa.

Propergol
Pioneer
Opcje

Tak, aktualizacja pobrana, zainstalowana i pojawił się już pierwszy bug w postaci upierdliwego skanera QR, którego nie da się wyłączyć w żaden sposób (nie działa ani przycisk szybkich ustawień, ani ten w menu ustawień aparatu fotograficznego 😠

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Propergol  Podaj więcej informacji na temat błędu. U mnie nie ma żadnego problemu ze skanerem QR.

0 Like
Propergol
Pioneer
Opcje

Ikona skanera QR w rozwijanym menu szybkich ustawień, nie zmienia koloru po naciśnięciu (cały czas wskazuje stan "nieaktywny", wszystkie pozostałe przełączniki działają prawidłowo, tylko ten jeden jest jakiś upośledzony), ale funkcja skanera zostaje uruchomiona i od tego momentu nie da się jej normalnie wyłączyć, ani przez ponowne naciśnięcie przycisku szybkich ustawień, ani przez suwaczek w menu ustawień aparatu fotograficznego. Jest to wyjątkowo upierdliwe, bowiem jeśli podczas ustawiania kadru telefon "zauważy" coś co przypomina kod QR, natychmiast zaczyna skupiać ostrość na tym właśnie obiekcie i próbuje odczytać kod którego nie ma. Jak narazie jedyne co mi pozostaje, w przypadku niechcianego uruchomienia tego "dobrodziejstwa", to wejście w menu ustawień aparatu, wyłączenie tamtejszym suwakiem funkcji skanowania kodów QR i ponowne uruchomienie telefonu 😕

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Propergol z twojego opisu widać, że przycisk w menu szybkich ustawień działa prawidłowo. Jego zadaniem jest szybkie uruchomienie aparatu w celu zeskanowania kodu. Nie każdy przycisk to przełącznik. Ten działa podobnie jak przycisk uruchamiajacy ładowanie indukcyjne.

Co ciekawe, mój aparat nie ***** na siłę kodów. A wyłączenie opcji w menu ustawień aparatu działa również prawidłowo. Przesuwam suwak i jest wyłączone. Nie muszę ponownie uruchamiać telefonu.

Proponuję wyczyścić pamięć i dane aplikacji aparat. Bo z tego co widać to jakiś nieokreślony problem występuje u ciebie w samej aplikacji aparat.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.