13-05-2019 05:09 PM — edytowano 05-04-2022 12:17 PM
Poniżej aktualny podział modeli ze względu na harmonogram otrzymywania aktualizacji bezpieczeństwa (nie mylić z systemowymi).
Urządzenia w comiesięcznym harmonogramie aktualizacji zabezpieczeń:
Urządzenia w kwartalnym harmonogramie aktualizacji zabezpieczeń:
Urządzenia otrzymujące aktualizacje zabezpieczeń tylko w przypadku konieczności:
Patrząc na powyższą listę trzeba mieć na uwadze różne zmienne w pływające na fakt otrzymywania przez dane urządzenie aktualizacji w terminie bądź nie.
Jedną z nich jest przypisanie modelu do operatora. Może okazać się tak, że pomimo faktu, iż Samsung zapewnia dla danego modelu comiesięczne aktualizacje, to operator może zdecydować, aby jego wersja została umieszczona w harmonogramie kwartalnym.
Kolejną może być region w którym użytkujemy nasz telefon, a dokładnie przypisana do niego wersja systemu. I tak np. może zdarzyć się, że poprawki w niektórych krajach mogą pojawić się z miesięcznym opóźnieniem lub mogą zostać pominięte.
Występujące opóźnienia spowodowane są również ilością modeli, w porównaniu z innymi producentami, wytwarzanymi przez Samsunga oraz koniecznością dostosowania autorskiej nakładki/interfejsu użytkownika.
Niekiedy opóźnienie spowodowane jest wielkością i ilością zmian w systemie jakie wprowadza dana aktualizacja lub aktualizacji samego systemu.
Było już o tym wielokrotnie na forum, ale myślę, że warto przypomnieć i to, czyli.
Jak długo mój telefon będzie otrzymywał aktualizacje oraz w którym z trybów będzie aktualizowany?
Jak już zapewne większość z Was wie, aktualne flagowce otrzymują aktualizacje co miesiąc, modele ze średniej półki lub tzw. budżetowce od początku plasowane są w harmonogramie kwartalnym (choć i tu mogą pojawić się pewne odstępstwa od reguły). Trwa to około 2 lat, czyli średnio wchodzą w to 2 duże aktualizacje samego sytemu.
A co po tym okresie?
Starsze flagowce spadają do trybu kwartalnego a pozostałe modele będą otrzymywać aktualizacje tylko w przypadku konieczności (np. gdy ujawniono dużą lukę w systemie). Co ciekawe, ostatnimi czasy Samsung przedłużył, choć nie dla wszystkich urządzeń, czas wsparcia do 4 lat - mówimy tu właśnie o dużych lukach.
Mam nadzieję, że starszym posiadaczom przypomniałem a nowych uświadomiłem, jak wygląda kwestia aktualizacji łatek bezpieczeństwa i samego systemu.
13-05-2019 09:06 PM — edytowano 13-05-2019 10:30 PM
Do powyższej wiadomości warto dodać, że comiesięczne łatki zabezpieczeń zawierają zarówno poprawki pochodzące od firmy Google jak również od firmy Samsung. Jeżeli ktoś jest ciekawy jakie dokładnie luki bezpieczeństwa zostały załatane to odsyłam do poniższych odnośników, gdzie znajdują się informacje jakie poprawki zostały wprowadzone w poszczególnych miesiącach:
Jeżeli na powyższej liście brakuje Waszego modelu telefonu to aktualna lista znajduje się na poniższej stronie:
24-06-2019 06:05 AM — edytowano 24-06-2019 06:10 AM
Dla telefonów Galaxy S7, Galaxy S7 Edge zakończyło się wsparcie aktualizacji.
24-06-2019 09:17 AM
@vdsl2, nie mogę się zgodzić z tym stwierdzeniem. Prawdą jest, że modele te nie będą otrzymywały regularnych aktualizacji udostępnianych co kwartał, ale w dalszym ciągu aktualizacje będą się pojawiać w innych odstępach czasowych. Telefony Galaxy S7 oraz Galaxy S7 Edge zostały przeniesione do grupy Models for Other Regular Security Updates.
25-06-2019 01:39 PM
Galaxy S7 oraz Galaxy S7 edge otrzymały czerwcowe poprawki bezpieczeństwa. Aktualizacje o numerach G930FXXU5ESD2 oraz G935FXXS5ESF6 zostały udostępnione w Polsce dla wariantu XEO. Jest to ostatnia aktualizacja wydana w kwartalnym harmonogramie. Kolejne aktualizacje pojawią się w razie wystąpienia poważnych luk w bezpieczeństwie lub w przypadku innych potencjalnych istotnych zagrożeń.
08-10-2019 09:04 AM
Telefon Galaxy A50 awansował z kwartalnych na comiesięczne aktualizacje bezpieczeństwa. W tym samym obszarze pojawiły się nowe modele Fold, Note10 oraz Xcover4s. Z kolei modele S7 zostały usunięte i przeniesione do kwartalnych aktualizacji.
07-04-2020 10:48 AM
Samsung zakończył wsparcie dla telefonów Galaxy S7 oraz Galaxy S7 Edge. To oznacza, że telefony nie będą otrzymywać kwartalnych poprawek bezpieczeństwa. W przypadku wykrycia krytycznych luk w oprogramowaniu zapewne pojawią się odpowiednie poprawki jednak nie będą one udostępniane regularnie. Warto dodać, że telefon Galaxy S7 Active w dalszym ciągu będzie otrzymywał kwartalne poprawki bezpieczeństwa.
12-04-2020 01:55 PM
Witam wszystkich.
Właśnie zakupiłem A20e, karta Nju, Wifi Calling działało... po wyjęciu z pudełka (włączyłem opcje w menu). Uaktualniłem telefon do poprawki zabezpieczeń z 1/1/20 i usługa nie działa. Z kartą Play tak, z Orange czy Nju już nie. Jakieś rady? Zgłosiłem do Nju chęć resetu usługi Wifi Calling, ale to chyba nie to.
Przepraszam jeśli nie ten dział.
12-04-2020 01:59 PM
@Adamjanczewski Tak znamy problem, że po aktualizacji softu nie działa, tylko NJU jest to nie zależne od modelu telefonu.
04-05-2020 01:53 PM
Już Galaxy S8 i Galaxy S8+ nie będzie otrzymywał aktualizacji co miesiąc.