Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Note 10 jeden głośnik

(Temat utworzony: 28-01-2022 07:48 PM)
718 Wyświetlenia
Lukaku04
Journeyman
Opcje

Witam, jestem posiadaczem Samsung Galaxy Note 10, zauważyłem że, podczas połączeń przychodzących dźwięk Dzwonka wydobywa się tylko z dolnego głośnika, natomiast korzystając z innych aplikacji działają normalnie obydwa głośniki stereo. Kilka dni temu miałem aktualizacje do androida 12. Jest to wina aktualizacji? Czy znajduje się gdzieś w ustawieniach opcja, aby grały obydwa głośniki przy połączeniu przychodzacym. Proszę o pomoc. 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nie tylko twój model tak ma, bo ma go seria S20 i S21 i jest to normalne. Głośnik górny gra tylko głośniej przy aplikacjach. Zatkaj palcem głośnik dolny przyłóż telefon do ucha i usłyszysz głośnik górny.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lukaku04  Witam

Nie ma takiej opcji w systemie aby to włączyć lub wyłączyć. Za każdym razem dźwięk połączenia przychodzącego wydobywa się tylko z dolnego głośnika?

System jest zaktualizowany do najnowszej wersji?

Lukaku04
Journeyman
Opcje

Tak, za każdym razem tylko z dolnego.

Telefon jest zaktualizowany Android 12, poprawki zabezpieczeń styczeń 2022.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lukaku04  Proszę więc o reset aplikacji telefon oraz wyczyszczenie partycji cache.

Ustawienia > Aplikacje > Telefon > Domyślna Pamięć > Wyczyść Dane

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Lukaku04 Witam. Przy połączeniu przychodzącym dźwięk z górnego głośnika wydobywa się zdecydowanie ciszej niż przy oglądaniu YouTube czy innych aplikacji.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@_Technik_  Dokładnie tak, sprawdziłem  u siebie i jest dźwięk tylko zdecydowanie cichszy od głośnika dolnego. Także trzeba się dobrze wsłuchać i przyłożyć ucho do tego górnego.

Lukaku04
Journeyman
Opcje

Zresetowałem aplikacje i wyczyściłem Cache, jest to samo. Faktycznie jeżeli się dobrze wsłuchać być może górny głośnik gra ale bardzo cicho ( o ile nie są to szumy z dolnego głośnika) w porównaniu do dolnego i podczas korzystania z innych aplikacji typu YT,

Jeżeli ten model tak ma dziękuję bardzo za pomoc i wyjaśnienie.

Pozdrawiam 

0 Like
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nie tylko twój model tak ma, bo ma go seria S20 i S21 i jest to normalne. Głośnik górny gra tylko głośniej przy aplikacjach. Zatkaj palcem głośnik dolny przyłóż telefon do ucha i usłyszysz głośnik górny.