Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

bateria note 10

(Temat utworzony: 22-02-2021 04:22 PM)
809 Wyświetlenia
noteuser10
Journeyman
Opcje
Samsung galaxy note 10 po ponad roku użytkowania działał bardzo dobrze. Po ostatnich aktualizacjiach do androida 11 bateria działa dramatycznie. Dokładnie z 6,5h na ekranie spadło do 3,5h-4,5h bardzo żadko już uda się dobić do 5h. Dzis w ciągu 5 min nagrywania filmu telefonem znikło 9%! Bateria zadbana (żadko rozładowywana poniżej15%, ładowana oryginalną ładowarką). Accubatery pokazuje 89% żywotności a nowy wyjęty z pudełka miał 97%. Po aktualizacji wykonałem factory reset i nic nie pomogło. Dramat, dramat, dramat. Nie po to wydaje się 4000zł na flagowca żeby potem mieć takie problemy. Smartfon ma działać a szczególnie za taką cenę! Jestem strasznie zwiedziony. Ze strony Samsunga tylko odpowiedzi typu "to bardzo żadkie albo że nic nie mogą zrobić". To nie jest obsługa jaka przystała na taką markę. Przymierzałem się do s21 ultra ale w tej sytuacji niczym Samsung nie różni się od Xiaomi w sprawie oprogramowania. Tak samo nie dopracowane. Wielu użytkownikow ma taen problem z baterią.
0 Like
20 Odpowiedzi
Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
Poczekaj aż się telefon ułoży, i nieużywane aplikacje przejdą w tryb uśpienia.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@noteuser10, czy po przywróceniu ustawień fabrycznych przywracałeś kopię zapasową? Jeżeli tak to wykonaj resetowanie ponownie. Zdarza się, że wraz z kopią są przywracane błędy.

noteuser10
Journeyman
Opcje
Czekam już więcej jak 2 tyg. Ale dzięki za dobre chęci!
noteuser10
Journeyman
Opcje
Tak, przywracałem kopie zapasową ALE aplikacjie zainstalowałem manualnie. Czy nadal błędy mogły zostać przywrócone?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@noteuser10, jakie dane zatem przywracałeś?

0 Like
noteuser10
Journeyman
Opcje
Wydaje mi się że wszystko oprócz aplikacji które potem zainstalowałem "ręcznie".
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@noteuser10, jeżeli w kopii znajdowały się jakieś ustawienia telefonu to na Twoim miejscu wykonałbym przywracanie raz jeszcze. Tym razem jednak wszystko ustawiłbym od początku.

noteuser10
Journeyman
Opcje
Okej. Dziękuję bardzo za pomoc!
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@noteuser10, proszę bardzo! Jeżeli zdecydujesz się na resetowanie to koniecznie daj znać czy to pomogło.

0 Like