Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Utracone dane lub uszkodzony wyświetlacz bez możliwości zgrania plików? Nic straconego!

(Temat utworzony: 29-07-2020 09:23 AM)
4892 Wyświetlenia
EwaK
Hotshot
Opcje

Odzyskaj utracone pliki z Twojego smartfonu i zabezpiecz dane na przyszłość.

W cyfrowym świecie wszystkie ważne dla Ciebie informacje, istotne dane, wspomnienia i zdjęcia trzymasz w swoim telefonie. Dlatego warto je zabezpieczyć na przyszłość i sprawnie odzyskać, jeśli Twój smartfon uległ usterce. 

Jeśli Twój telefon jest uszkodzony, skontaktuj się z naszym serwisem. W wielu wypadkach, w zależności od rodzaju uszkodzenia, odzyskanie danych nadal jest możliwe.

SAMSUNG_2020_Banner_odzyskiwaniedanych_720x680 (1).png

Usługa odzyskiwania danych polega na wyciągnięciu Twoich plików z uszkodzonego urządzenia, których nie jesteś w stanie odzyskać sam, bo uszkodzeniu uległ wyświetlacz, lub złącze. Nasz technik serwisowy, za pośrednictwem aplikacji Smart Switch bezpiecznie zgra pliki na Twój PenDrive lub kartę pamięci, które możesz również kupić bezpośrednio na miejscu, albo na Twój nowy smartfon Galaxy.

Jeżeli zależy Ci na odzyskaniu danych, skontaktuj się z naszym serwisem, który dzieli szczegółowych informacji po diagnozie i zapoznaniu się z Twoim urządzeniem.

Warto zarezerwować więcej czasu na całą operację odzyskiwania danych, w zależności od ilości danych czy szybkości nośnika, cały proces może potrwać nawet do 3 godzin.

Koszt usługi to 150 zł.

Wykonaj kopię zapasową swoich danych przed oddaniem telefonu do naprawy. Cały proces możesz zrealizować z pomocą naszego serwisu.

Twoje pliki podobnie jak w procesie odzyskiwania danych są kopiowane na zewnętrzny nośnik - PenDrive lub kartę pamięci albo na nowe urządzenie Samsung, za pomocą aplikacji Smart Switch.

Aby wykonać kopię danych, ekran Twojego telefonu musi być sprawny. Jeśli usterka uszkodziła wyświetlacz, wówczas samodzielne połączenie telefonu z zewnętrznym dyskiem nie będzie możliwe.

Kopię zapasową w naszym serwisie możesz wykonać na każdym smartfonie.

W przypadku starych modeli i telefonów klawiszowych istnieje możliwość zgrania jedynie plików lub kontaktów, ale tylko jeśli urządzenie posiada sprawne łącze do podłączenia z komputerem albo wejście na kartę pamięci. Z uwagi, że nie jest to pełna usługa, a użytkownikami takich sprzętów są najczęściej seniorzy, pomagamy im bezpłatnie wykonać taką operację.

Koszt wykonania kopii danych z pomocą naszego serwisu to 50 zł.  

Zapraszamy do Samsung Premium Service Plaza w Warszawie, Poznaniu oraz Katowicach.

fargo
Student
Opcje
Kiedyś utraciłem zdjęcia przy przenoszeniu na pendrive i odzyskałem chyba tym programem. Warto spróbować.Screenshot_20220914-115507_Google Play Store_2557_1663149307.jpg
0 Like
Gabarosik
Helping Hand
Opcje
Polecam pojechać do salonu samsunga
0 Like
sydneyfooka
Pioneer
Opcje
Jak zgrać dane z telefonu z uszkodzonym wyświetlaczem i dotykiem z ustawionym wzorem? Mam możliwość odblokowania poprzez stronę Samsung Find My Phone, ale podłączając od PC Samsung Dex oczekuje żebym wcisnął na telefonie przycisk ,,zacznij teraz" co jest niemożliwe. Program Smart Switch również wymaga ode mnie abym Ustawił w telefonie jakiś przesył danych.
Program Samsung kies mówi ,, telefon zablokowany"
Pamiętam, że na pewno ustawione miałem od zawsze debugowanie USB, także nie powinno to tak wyglądać, ale wygląda.
Dzwoniąc do serwisu, dość drogo ale powiedzieli mi że mogą to zrobić Także jest to na pewno możliwe, bo obecnie nie ma rzeczy nie możliwych.
Proszę o rady mądrych głów, które wiedzą jak to zrobić, mogę kupić potrzebny do tego sprzęt, tylko jaki? Czy adapter usb-c na HDMI wyświetli mi obraz bez pozwoleń np. na telewizorze???
Telefon normalnie działa, wydaje dźwięki itp.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@sydneyfooka  napisał(a):
Czy adapter usb-c na HDMI wyświetli mi obraz bez pozwoleń np. na telewizorze???

Tak. Powinien wyświetlić się obraz 1:1 z telefonu lub uruchomić Tryb DeX. Oczywiście urządzenie musi być odblokowane.

sydneyfooka
Pioneer
Opcje
Dzięki za odpowiedź, no niby mogę odblokować przez Samsung Find My Phone, ale dlaczego w Samsung Kies jest komunikat "urządzenie zablokowane"? Czy Samsung Find My Phone rzeczywiście odblokowuje blokadę, czy tylko to pozoruje? Bo na to wychodzi.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@sydneyfooka, Powinieneś użyć Smart Switch. Kies jest już niewspieranym programem i był przeznaczony do starszych urządzeń.

sydneyfooka
Pioneer
Opcje
Jak wspomniałem wcześniej, Smart Switch też próbowałem, również woła jakiegoś pozwolenia mimo, że tryb debugowanie USB był włączony na Pewno!
0 Like
sydneyfooka
Pioneer
Opcje
Nic te programy nie dadzą, jeżeli jest wyświetlacz uszkodzony albo dotyk, nawet debugowanie USB o którym nawet nikt nie wspomniał - nic nie daje. próbowałem wszystkiego.
0 Like
sydneyfooka
Pioneer
Opcje
Nie , to nie będzie możliwe, również przez program Samsung Dex, zawsze każdy z programów wymaga zaznaczenia zgody na telefonie. Jedynie można próbować podłączyć mysz przez kabel otc i ,, na czuja" próbować wcisnąć przycisk ,, zacznij teraz" ( dotyczy programu Samsung Dex).
Przez stronę find my Phone niektóre rzeczy zostaną zapisane, ale na pewno nie zdjęcia. Przy próbie odzyskania galerii jest błąd.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@sydneyfooka, ewentualnie zamiast myszki można spróbować klawiatury USB i wciśnięcie przycisku Enter, żeby zatwierdzić komunikat, który nie przepuszcza dalej, może zadziała. A z alternatyw, które nie są dla każdego, mój znajomy kiedyś poszedł do lokalnego serwisu ze swoim telefonem (nie Samsung) i tam akurat mieli pod ręką wyświetlacz do tego samego modelu i mu na chwilę podmienili za 50 zł za robociznę, żeby zgrał dane. Z tym że nie w każdym telefonie da się to w łatwy sposób (i co ważniejsze, odwracalny) zrobić.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.