Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak dodać obsługę innych języków do klawiatury?

(Temat utworzony: 06-10-2016 11:22 AM)
96189 Wyświetlenia
MarcinC
Expert
Opcje

Język wprowadzania danych i styl klawiatury można zmienić w oknie Ustawienia w menu Język i wprowadzanie.

Wybierz kolejno opcje Aplikacje => Ustawienia => Język i wprowadzanie => Klawiatura Samsung.

83 Odpowiedzi
Tum_
First Poster
Opcje

Mam Samsung Galaxy A3 2017. 

Co jeśli, gdy wejdę w Aplikacje => Ustawienia => Ustawienia Ogólne => Język i wprowadzenie => Klawiatura Samsung - a tam nic nie ma prócz napisu "klawiatura Samsung"?

W ustawieniach pokazuje mi, że mam dodane inne języki, ale gdzie one są, skoro w żaden sposób nie mogę ich 'uruchomić' na klawiaturze?

Pomocy!!

Szewcu72
MegaStar
Opcje

Wchodząc w ustawienia klawiatury np. w czasie pisania smsa, najdziesz zakładkę związaną z językiem wprowadzania. Opcja zmiany/wyboru języka powinna pojawić się na przycisku spacji po dodaniu innych języków. Na spacji pojawi się język i strzałki, gdy przeciągniesz po spacji język powinien się zmienić.język.png

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Julkmi
Apprentice
Opcje

Dzień dobry, po aktualizacji systemu na oreo, nie mogę pobrać obcych języków. Mam dostępny tylko angielski i koreański. Nie wyświetla się żaden inny język do pobrania. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Julkmi A co się dzieje, gdy wejdziesz w zakładkę "Zarządzanie ogólne" > "Języki i wprowadzanie" > "Język" i "Dodaj język"? Tutaj powinna być lista języków i nic nie trzeba pobierać/doinstalowywać.

Bo rozumiem, że chodzi Ci języki dla całego systemu?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Julkmi
Apprentice
Opcje

Chodzi mi o klawiaturę obcojęzyczną, język który zmieniam podczas pisania. Posługuję się językami azjatyckimi, więc pisząc coś na telefonie potrzebuje np japońskiej klawiatury. A nie mogę jej ponownie pobrać z niewiadomych przyczyn

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Tak to jest, gdy nie pisze się wszystkiego dokładnie. Nikt nie zgadnie co autor ma na myśli.
W przypadku klawiatury jest troszkę inaczej. No i oczywiście cały czas mówimy o stockowej klawiaturze Samsunga?
Gdy otworzysz klawiaturę, a jej górnej belce jest zębatka - ikona ustawień. Po kliknięciu w nią przechodzisz do menu, na górze masz zakładkę "Język i typy". Po wejściu do tej zakładki masz przycisk "Zarządzaj językami wprowadzania". Gdy otworzysz tę zakładkę masz listę języków, które możesz dodatkowo uruchomić. Gdy aktywujesz już te które cię interesują ich przełączanie polega na przesunięciu palcem w lewą lub prawą stronę po przycisku spacji.

0 Like
Julkmi
Apprentice
Opcje

Skoro głowny wątek dotyczy klawiatury, myślałam, że jest to logiczne do czego odnosi się moja wiadomość. Gdybym mowiła o języku napisałabym tę wiadomość w innym miejscu.
Dziękuję za szybką odpowiedź, ale sęk w tym, że nie mogę pobrać innych języków, bo są niedostępne. Wchodzę w tę opcję, ale nie widnieją żadne języki poza angielskim i koreańskim. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
To teraz jeszcze kilka dodatkowych pytań. Co to za model i z jakiej dystrybucji pochodzi?

0 Like
mbest
Apprentice
Opcje

Podłączę sie pod temat. Mam galaxy S8+ i w wersjach językowym mam PL jednak w klawiaturze widzi mi tylko English (UK)  i jak wchodzę w ustawienia klawiatury nie widzi innego języka poza tym UK i nie moge wybrac ani pobrać innego. POMOCY

0 Like