Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problemy z dotykiem

(Temat utworzony: 24-10-2020 09:22 PM)
1946 Wyświetlenia
Majmichu
Journeyman
Opcje
Witam, posiadam telefon samsung m31s ze szkłem hartowanym i ostatnio się pojawił problem z dotykiem. Mianowicie gdy np. przeglądam Facebooka to przewijam stronę później chce ja znowu przewinąć ale telefon odczytuje moj ruch jako naciśnięcie na ekran i wchodzi mi w post, dokładnie tak samo jest na YouTubie.  Również gdy mam włączona jakas aplikacje, i uśpię telefon to poznij po wybudzeniu go aplikacja nie reaguje, i trzeba ja uruchomić ponownie. Jest to problem który mogę sam rozwiązać? Na przykład resetem telefonu czy potrzebna jest pomoc fachowca? Z góry dziekuje za pomoc. 

0 Like
6 Odpowiedzi
Rozwiązanie
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
@Majmichu Problem ten może być spowodowany wieloma czynnikami. Na początku wykonaj zabieg wipe cache partytion, który nie usuwa danych z telefonu. Sprawdzałaś czy telefon działa prawidłowo bez szkła ?

Poradnik:https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...
Majmichu
Journeyman
Opcje
na początku telefon miałem bez szkła i wszystko działało, również trochę po założeniu tego szkła, po jakimś miesiącu od założenia szkła to się dopiero zaczęło tak dziać.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli problem nie występował przed założeniem szkła to bardzo prawdopodobne, że wina leży właśnie po stronie szkła. Najprostszym sposobem na sprawdzenie będzie ściągnięcie szkła. Na początek wykonaj jednak wskazówkę przekazaną przez @YOX i daj znać czy to pomogło.

Majmichu
Journeyman
Opcje
jak na razie po wykonaniu wipe cache partytion działa bez zarzutów, lecz sprawdzę to jeszcze dzisiaj i jutro i dam znać jak jest, dziękuję za pomoc jak na razie
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

To dobra informacja. Mam nadzieję, że tak już zostanie.

Majmichu
Journeyman
Opcje
@YOX @nismo bardzo dziękuję za wasza pomoc, juz wszystko działa bez zarzutów
0 Like