Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Google Maps

(Temat utworzony: 08-06-2020 06:57 PM)
3500 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Madziak
Explorer
Opcje

Dzień dobry,

Po włączeniu map i chęci skorzystania z wyznaczenia trasy, trasa zostaje ustalona poprawnie. Niestety mam problem z wskaźnikiem bo w  trakcie jazdy mój punkt nie przemieszcza się. Wszystkie ustawienia są prawidłowo ustawione, lokalizacja jest z jak najwiekszą dokładnością włączona, pakiet danych uzupelniony. Po wejściu w ustawienia map pokazuje się informacja o slabej konfiguracji/kalibracji kompasu. Czy to może być przyczyną, a jeśli nie to gdzie może być problem i jak ewentualnie tą usterkę naprawić? Zrobiłam reset telefonu, wyczyszczona pamięć map, odinstalowana aplikacja i zainstalowana na nowo, Wipe catch partition... mój wskaźnik dalej się nie porusza.

0 Like
47 Odpowiedzi
Jaqbson
First Poster
Opcje
Sprawdziłem, kompas mam dobrze skalibrowany, pokazuje odpowiednie kierunki
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jaqbson  Masz dwie możliwości jak poczekać na aktualizacje lub pozbycie się brandu operatora.

0 Like
Megi1
Student
Opcje
Odinstalowałam Android Auto i mamy działają prawidłowo. Dziękuję za wskazanie kierunku.
0 Like
Megi1
Student
Opcje
U mnie pomogło odinstalowanie Android Auto.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Android Auto jest, możliwość wyłączenie na Android 10. 

0 Like
Jaqbson
First Poster
Opcje
U mnie po odinstalowaniu Android Auto, nic się nie zmieniło, więc to też może nie być problemem.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jaqbson  Raczej nie jest to problem z Android Auto. Może kolega @kamil40013  sprawdzi u siebie.

0 Like