Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Google Maps

(Temat utworzony: 08-06-2020 06:57 PM)
3266 Wyświetlenia
Madziak
Explorer
Opcje

Dzień dobry,

Po włączeniu map i chęci skorzystania z wyznaczenia trasy, trasa zostaje ustalona poprawnie. Niestety mam problem z wskaźnikiem bo w  trakcie jazdy mój punkt nie przemieszcza się. Wszystkie ustawienia są prawidłowo ustawione, lokalizacja jest z jak najwiekszą dokładnością włączona, pakiet danych uzupelniony. Po wejściu w ustawienia map pokazuje się informacja o slabej konfiguracji/kalibracji kompasu. Czy to może być przyczyną, a jeśli nie to gdzie może być problem i jak ewentualnie tą usterkę naprawić? Zrobiłam reset telefonu, wyczyszczona pamięć map, odinstalowana aplikacja i zainstalowana na nowo, Wipe catch partition... mój wskaźnik dalej się nie porusza.

0 Like
Jaqbson
First Poster
Opcje
U mnie dokładnie to samo po aktualizacji. Czy sprawdzał ktoś, czy po hard reset wszystko wróciło do normy?
0 Like
Madziak
Explorer
Opcje

Niestety nie. Nie mam pojęcia co może być przyczyną, A żadna aktualizacja jeszcze nie wyszła żeby to naprawić:(

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Madziak  Plus jeszcze nie wydał aktualizacji dla tego telefonu.

0 Like
Jaqbson
First Poster
Opcje
U mnie brand z Oragne. Ostatnia aktualizacja z kwietnia i wtedy się posypało
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jaqbson  Jaki masz model telefonu ?

0 Like
Jaqbson
First Poster
Opcje

SM-G950F

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jaqbson  Masz inny telefon i masz Pie G950FXXS8DTC6 https://doc.samsungmobile.com/SM-G950F/OPV/doc.html

Dla wariantu XEO G950FXXS9DTEA https://doc.samsungmobile.com/SM-G950F/XEO/doc.html

0 Like
Jaqbson
First Poster
Opcje
Czyli dla XEO była jakaś aktualizacja w czerwcu. Trzeba czekać w takim razie na nową aktualizację albo przejść na XEO, może to naprawi problem.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Można jeszcze sprawdzić Mapy Google Go 

0 Like
Jaqbson
First Poster
Opcje
W Google Maps Go jest dokładnie to samo, w Waze też. Ogólnie to nawet Gps Status nie może ustalić lokalizacji. Najciekawsze jest to, że Mapy Google normalnie pokazują moja lokalizację, tak jakby wszystko było ok.
0 Like