Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung S8 - hasło szyfrujące

(Temat utworzony: 16-04-2021 09:23 PM)
1967 Wyświetlenia
Opcje

samsung error 1.jpgWitam,

Od pewnego czasu jestem posiadaczem S8 i chwaliłem ten telefon do momentu jego zresetowania.Problem zaczął się od tego, że po ponownym uruchomieniu telefonu prosi on o zaszyfrowanie hasło w celu bezpieczeństwa.

Wpisuje hasło Google oraz hasło Samsung i żadne z nich nie działa. Co zabawniejsze po kilku próbach ponownego uruchomienia nie pyta o to hasło i telefon włącza się normalnie. Na telefonie nie były ustawiane żadne hasła prócz konta Samsung oraz Google. Nie stosowałem żadnych zabezpieczeń ekranu. Więc skąd mam wziąć to hasło szyfrujące, jeżeli takowego nie zakładałem.

Postanowiłem zresetować telefon do ustawień fabrycznych usuwając wszystko co na nim było. Po zresetowaniu telefon wyświetla ten komunikat i zostaje mi tylko ponownie uruchomienie. Załapał dopiero po chyba piątym restarcie. 

Jestem kompletnym laikiem jeżeli chodzi o androidy, zawsze korzystałem z Iphone. Dodatkowo na stronie Samsung usunąłem wszystkie zabezpieczenia funkcją "Odblokuj". Więc jeżeli nie zakładałem żadnych haseł dodatkowo odblokowałem go z głównej strony to w czym tkwi problem? 

Proszę o pomoc pozdrawiam! 

0 Like
14 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Mateusz Harasimowicz 

Najprawdopodobniej podczas szyfrowania danych wystąpił jakiś problem. Czy problem dalej występuje? 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witam

Odszyfrować można tylko z pozycji telefonu. W tej sytuacji trzeba przywrócić ustawienia fabryczne przez tryb recovery.

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn... 

0 Like
Opcje

Witam, niestety tak. Podczas ponownego uruchomienia żąda hasła szyfrującego w celu ochrony bezpieczeństwa, a podczas resetu do ustawień fabrycznych pojawia się komunikat, który załączyłem w poście wyżej. Za każdym razem muszę uruchamiać telefon do skutku, aż załapie bez tego komunikatu.

0 Like
Opcje

Robiłem reset i z trybu recovery jak i również z trybu ustawień w interfejsie. Raz pyta o hasło, a raz nie. Strach go ponownie uruchomić.

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

W taki wypadku zachęcam do odwiedzenia serwisu. 

Serwis znajdziesz tutaj: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mateusz Harasimowicz  Nic nie zrobisz musisz się udać z telefonem do serwisu żeby wgrali ponownie FW.

Opcje

Dziękuję wszystkim za odpowiedź! Jeżeli nie mam już gwarancji czy może orientujesz się jak cenowo taka usługa kosztuję? Pozdrawiam !

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mateusz Harasimowicz Niestety nie znamy cennika napraw.

YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Myślę, że w okolicach  50zł. Generalnie najlepiej jest zadzwonić do najbliższego serwisu i po prostu zapytać. Ich listę znajdziesz tutaj :  https://www.samsung.com/pl/support/service-center/