26-12-2019 02:19 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam.
Przepraszam jeśli temat już gdzieś jest, ale jestem niewidomy, a to forum jest dla takich jak ja naprawdę trudne do ogarnięcia
Czytam po sieci i są sprzeczne dane, czy Galaxy S8 dostanie Android 10?
Powiem szczerze, że na to liczę bo Android 9 sporo namieszał w opcjach dla niewidomych i to w tą niewłaściwą stronę, zamiast usprawnić to znacznie utrudnił nawigację po telefonie osobom niewidomym, liczę na to, że dziesiątka wprowadzi jakieś usprawnienia, poprawi wprowadzone gafy wraz z dziewiątką.
W wątku o czytniku ekranu w S8 sporo takich właśnie "usprawnień" wymieniłem, miały zostać zgłoszone i mam nadzieję, że tak się stało i że coś z tym fantem zrobiono w dziesiątce, tylko eraz czy ósemka dostanie tą dziesiątkę.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
- « Poprzedni
- Następny »
26-12-2019 02:37 PM — edytowano 26-12-2019 02:43 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Numernabis Ten telefon nie otrzyma Androida 10 https://eu.community.samsung.com/t5/Telefony-i-smartfony/Harmonogram-aktualizacji-Android-10-z-One-U...
Już miałeś dwie duże aktualizacje do Oreo i Pie
26-12-2019 02:44 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Numernabis, Samsung udostępnia wyłącznie dwie duże aktualizacje systemu dla telefonów. Model Galaxy S8 otrzymał już dwie takie aktualizacje: Android Oreo oraz Android Pie. Tak jak napisał @vdsl2 Twój telefon nie otrzyma już kolejnych aktualizacji systemu a jedynie poprawki bezpieczeństwa.
26-12-2019 07:21 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tak znam zasadę aktualizacji i dotychczas tak było, że telefon otrzymuje dwie duże aktualizacje, atutaj piszą co innego:
https://antyweb.pl/samsung-galaxy-s8-android-10/
Co do aktualizacji zabezpieczeń, kilka dni temu otrzymałem aktualizację ponad 600 MB, stąd moje pytanie.
26-12-2019 07:32 PM — edytowano 26-12-2019 07:45 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Numernabis Ale nie jest na liście Samsung Members aktualizacja z dnia 24.12.2019
https://www.tablety.pl/android/2019-11-29/samsung-galaxy-s8-note-8-android-10-one-ui-2-0/
26-12-2019 07:53 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Numernabis, to była jedynie plotka. Autor artykułu pod koniec wspomniał, że należy poczekać na oficjalną zapowiedź ze strony firmy Samsung. Taka zapowiedź nie nadeszła a lista urządzeń, które otrzymają nową wersję systemu jest już znana - zobacz powyższy wpis od @vdsl2.
26-12-2019 09:09 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tak, tak, czytałem.
To co podane też czytałem, ale nadal nie jest to finalna lista.
Nie żebym się tu wykłócał, podejrzewam, ze faktycznie będzie tak jak piszecie inie dostanę dziesiątki na ten model, szkoda, że samsung tak działa, to zniechęca ludzi do kupowania modeli topowych, sporo drożze od niższej półki, a aktualizacji tyle samo co w najtańszych modelach, pod tym względem iPhone przewyższa Samsunga choć tego pierwszego nie trawię.
27-12-2019 12:00 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Numernabis, daty aktualizacji oraz lista modeli może jeszcze ulec zmianie, ale nie podejrzewam żeby Samsung zdecydował się na dodanie Galaxy S8. Dodam, że większość producentów telefonów z systemem Android stosuje taką samą politykę aktualizacji dla flagowych modeli tzn. dwie duże aktualizacje systemu. Uważam również, że telefonu nie kupujemy przede wszystkim dla aktualizacji a skupiamy się na funkcjach, które są dostępne tu i teraz a nie na tych, które być może zostaną wprowadzone w przyszłości wraz z kolejną aktualizacją systemu.
27-12-2019 02:20 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tak, jasne, że kupujemy dla funkcjonalności aktualnie dostępnych w telefonie, ale jak w przypadku Samsunga Galaxy S8 właśnie tak było, ale aktualizacja do androida 9 uszczupliła jego możliwości, jego funkcjonalność dla osób niewidomych, zresztą nie tylko dla niewidomych, były opcje, które zniknęły wraz z aktualizacją, opcje rzekomo zbędne, ale przecież nikt nikogo nie zmusza do ich sosowania, ale pewna część ludzi jednak korzysta, a teraz wraz z nadejściem 9ki już nie może.
Sama funkcjonalność telefonu dla niewidomego wraz z 9ką pogorszyła się.
To raz, a da to jesdnak kupując telefon funkcjonalny cieszymy się jego funkcjonalnością, sprawnością działania i bezpieczeństwem, jednak po dwóch aktualizacjach jego pezpieczeństwo staje się znacznie mniejsze bo przestają przychodzić poprawki zabezpieczeń i jak w przypadku tańszych modeli jestem w stanie to zrozumieć to w przypadku topowych drogich już nie, jeśli chcemy czuć się w iarę bezpiecznie zmuszeni jesteśmy do zakupu nowego modelu, co w przypadku niewidomych nie jest już takie proste jak u widzących.
27-12-2019 02:34 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Numernabis, nie jestem w stanie ocenić funkcjonalności telefonu pod kątem opcji dla niewidomych i w tym wypadku przyjmuję Twoje spostrzeżenia. Zgodzę się również co do tego, że część rzadko używanych funkcji została usunięta, ale w zamian otrzymaliśmy nową nakładkę wizualną One UI, która wprowadziła szereg nowych rozwiązań i usprawnień. Zwróć uwagę, że aktualizacje bezpieczeństwa będą w dalszym ciągu udostępniane dla starszych modeli jednak w dłuższych odstępach czasowych. Informacje o aktualizacjach bezpieczeństwa znajdziesz na tej stronie. Na ten moment modele Galaxy S8 znajdują się w kategorii smartfonów, które będą otrzymywać łatki bezpieczeństwa co miesiąc, ale podejrzewam, że w niedługim czasie zostaną przesunięte do kategorii kwartalnych aktualizacji.

- « Poprzedni
- Następny »