Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S8 i Android 10

(Temat utworzony: 26-12-2019 02:19 PM)
17423 Wyświetlenia
Numernabis
Pathfinder
Opcje

Witam.

Przepraszam jeśli temat już gdzieś jest, ale jestem niewidomy, a to forum jest dla takich jak ja naprawdę trudne do ogarnięcia :smiling-face:

Czytam po sieci i są sprzeczne dane, czy Galaxy S8 dostanie Android 10?

Powiem szczerze, że na to liczę bo Android 9 sporo namieszał w opcjach dla niewidomych i to w tą niewłaściwą stronę, zamiast usprawnić to znacznie utrudnił nawigację po telefonie osobom niewidomym, liczę na to, że dziesiątka wprowadzi jakieś usprawnienia, poprawi wprowadzone gafy wraz z dziewiątką.

W wątku o czytniku ekranu w S8 sporo takich właśnie "usprawnień" wymieniłem, miały zostać zgłoszone i mam nadzieję, że tak się stało i że coś z tym fantem zrobiono w dziesiątce, tylko eraz czy ósemka dostanie tą dziesiątkę.

Przejdź do rozwiązania
190 Odpowiedzi
Numernabis
Pathfinder
Opcje

Witam ponownie.

Mam problem i proszę znowu o pomoc.

Korzystałem do tej pory z Macroida i macro, które działało tak że oprócz TalkBacka co 5 sekund to makro wypowiadało identyfikację rozmówcy, niby zbędna opcja, a przydałaby się w TalkBAcku bo nie zawsze usłyszymy kto dzwoni i zanim wyciągniemy telefon z kieszeni, plecaka czy wyjdziemy z łazienki to już tylko dzwoni, widzący rzuci okiem na telefon i już wie, niewidomy niestety nie i tu z pomocą właśnie przyszedł Macroid i jego macra, ale niestety po ostatniej aktualizacji macro działa dwa dni, a potem rpzestaje gadać, przestaje wywoływać identyfikację rozmówcy, optymalizacja bateri jest jak być powinna, wyłączona dla tej aplikacji, zresztą nic nie zmieniałem w ustawieniach, stało się to po ostatniej, a właściwie przedostatniej aktualizacj Macroida i tak już zostało.

Do rzeczy, gdyby ktoś kto ma jakieś dojścia zgłosił do supportu, aby dodać taką funkcjonalność do TalkBacka, możliwość ustaiania intewału czasowego do powtarzania identyfikacji rozmówcy.

Ewentualnie może jest jakaś apka, która by to potrafiła zrobić, byłbym wdzięczny za namiar.

0 Like