Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S8 i Android 10

(Temat utworzony: 26-12-2019 02:19 PM)
17430 Wyświetlenia
Numernabis
Pathfinder
Opcje

Witam.

Przepraszam jeśli temat już gdzieś jest, ale jestem niewidomy, a to forum jest dla takich jak ja naprawdę trudne do ogarnięcia :smiling-face:

Czytam po sieci i są sprzeczne dane, czy Galaxy S8 dostanie Android 10?

Powiem szczerze, że na to liczę bo Android 9 sporo namieszał w opcjach dla niewidomych i to w tą niewłaściwą stronę, zamiast usprawnić to znacznie utrudnił nawigację po telefonie osobom niewidomym, liczę na to, że dziesiątka wprowadzi jakieś usprawnienia, poprawi wprowadzone gafy wraz z dziewiątką.

W wątku o czytniku ekranu w S8 sporo takich właśnie "usprawnień" wymieniłem, miały zostać zgłoszone i mam nadzieję, że tak się stało i że coś z tym fantem zrobiono w dziesiątce, tylko eraz czy ósemka dostanie tą dziesiątkę.

Przejdź do rozwiązania
190 Odpowiedzi
Numernabis
Pathfinder
Opcje
Byłoby fajnie gdyby udało się to przepchnąć :smiling-face:
Samsung zawsze był przodującą firmą jeśli chodzi o dostępność dla osób niewidomych, nie wiem co się tampodziało, ale znacznie obniżyli loty :smiling-face:
Byłby to naprawdę spory ukłon w naszą stronę, będę oczekiwał jakichś informacji.
Jeszcze raz dziękuję za zainsteresowanie i chęć pomocy.
0 Like
Numernabis
Pathfinder
Opcje

Witam ponownie.

Nieco z innej beczki.

Przepraszam, że tutaj, ale naprawdę ciężko się poruszać tutaj po forum.

Jak przeprowadzić format factory w Galaxy A40, które przyciski wcisnąć, chodzi o ten reset po wyłączeniu telefonu.

0 Like
Numernabis
Pathfinder
Opcje

To nie dla mnie, żeby nie było.

Znajoma również niewidoma ma problem z tym modelem, po ostatnich aktualizacjach Voice Assistant uruhchamia się po starcie jedynie na 20 sekund i milknie, musi używać inny czytnik ekranu, ale po restarcie telefonu musi ktoś widzący Jej to ruuchomić, przed aktualizacjami działa wszystko dobrze.

Musi zrobić pełny format telefonu, aby nie mieć tych aktualizacji, oczywiście zrobi Jej to widząca osoba,

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Numernabis, Żeby, zrobić Hard reset trzeba wykonać dwoma klawiszami:  VOL + oraz  POWER

Więcej znajdziesz na tej stronie https://eu.community.samsung.com/t5/Telefony-i-smartfony/Poradnik-Soft-Hard-Reset-Tryb-Bezpieczny-i-...

reset3.png

Numernabis
Pathfinder
Opcje

OK, dziękuję.

Jeszcze tylko jedno pytanie, czy taki reset przywróci telefon do stanu z dnia zakupu?

Aktualnie ma grudniowe aktualizacje zaisntalowane, a telefon dobrze się sprawuje na październikowych, takie były po zakupie, ale czy aby nie będzie tak, że po resecie nadal będą już te grudniowe, pytam bo np. jak się telefon zaktualizuje do andorida wyższego, jak np. w moim przypadku z 8 na 9 to po takim resecie i tak jest już android 9, wiem, bo robiłem taki reset na swoim tleefonie.

Aha, i przy okazji wszystkiego dobrego w tym Nowym 2020 roku, samych właściwych decyzji.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Numernabis  Po takim resecie nie będzie, aktualizacji androida z października cały czas będą grudniowe. 

Numernabis
Pathfinder
Opcje

Dziękuję.

Dziwne to jest właśnie w andoidzie, nie ma możliwości powrotu do poprzedniej wersji systemu, już pomijam powrót z wyższego androida na niższy, ale usuwanie aktualizacji powinno być możliwe, właśnie w takich przypadkach jakta u mojej znajomej.

OK, ja swoje zrobiłem w Jej sprawie :), teraz tylko czekam cierpliwie na jakieś wieści w mojej sprawie, nowy rok, nowe nadzieje hehe

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Numernabis  Na taką zmianę nie pozwała nam bootloader  i wgranie niższej wersji androida zamieni telefon w cegłę. 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Numernabis, możliwe, że w systemie wystąpił jakiś błąd po aktualizacji i przywrócenie ustawień fabrycznych rozwiąże ten problem. Nie zalecam przywracania kopii zapasowej po resetowaniu ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy. Możliwe też, że resetowanie nie jest konieczne i wystarczy zrobić wipe cache partition.

Numernabis
Pathfinder
Opcje

Nie, nie, nie jest to błąd podczas aktualizacji, to jest ewidentny błąd w samych aktualizacjach, bo rozmawiała już z jednym z właścicieli sklepów (to jest na Słowacji) i on uruchomił jeden z samsungów u Niego w sklepie, rónwnież A40 jeszcze bez tych aktualizacji i wszystko działało poprawnie, zaktualizował i zaczęły się te same problemy co u tej znajomej.

Gdzieś na słowackim forum rozmawiała z kilkoma osobami i u wszystkich występuje ten sam problem, jedynie u jednej nie, bo ta wcześniej doczytała, że takowy występuje i nie aktualizowała telefonu, jest nadal na październikowych aktualizacjach. Tak więc wina leży po stronie aktualizacji.

0 Like