Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z mikrofonem

(Temat utworzony: 01-08-2020 01:17 PM)
31532 Wyświetlenia

Też mam ten problem

adam3278
Journeyman
Opcje
Witam,
Przed zakupem nowego telefonu używałem samsunga galaxy s8 i byłem bardzo zadowolony z możliwości zbierania dźwięku przez jego mikrofon na słuchawce i głośniku. Teraz gdy używam s20 plus 5g, ciągle rozmówcy narzekają, że mnie nie słyszą. Smartphone ten ma 2 mikrofony, więc czemu nie wykorzystuje obydwu do zbierania dźwięku przy rozmowie przez głośnik? Z góry dzięki za pomoc.
0 Like
32 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wykonaj test mikrofonów. Aby to zrobić wpisz na klawiaturze numerycznej kod *#0283# i sprawdź kolejno wszystkie mikrofony. W każdym przypadku powinieneś słyszeć siebie. Daj znać czy dźwięk jest dobrej jakości w trakcie przeprowadzania testu.

Screenshot_20200801-140550_DeviceKeystring.jpg

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Możesz też sprawdzić w Samsung Members, aby to zrobić przejdź do aplikacji Samsung Members>Pomóc (na pasku na dole)>Diagnostyka telefonu>Interaktywny test>Mikrofon
Fixfan
Pathfinder
Opcje
może podczas rozmowy któryś z microfonów zakrywasz
0 Like
jonwoo73
Apprentice
Opcje
mam s10+ i podobne objawy mój głos jest przytłumiony często słychać ,,bulgotanie'' w tle był po przełożeniu karty sim do starego S4 to jak dzwiek Dolby w stosunku do mono
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy sprawdzałeś działanie głośników w trybie testowym zgodnie ze wskazówkami przekazanymi w tym wątku?

0 Like
adam3278
Journeyman
Opcje
Przepraszam, ale dużo mam na głowie i nie mogłem wcześniej się tym zająć. Odnoszę wrażenie, że mikrofon 2 jest na górze smartphone i działa naprawdę dobrze; 3 nie działa w ogóle na dole urządzenia, a na górze działa średnio; 1 działa bardzo dobrze, lecz to tylko mikrofon słuchawki.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli w trakcie przeprowadzania testu nie słyszysz swojego głosu na jednym z mikrofonów to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

jakniezgodka
First Poster
Opcje

Cześć! Mam również problem z Samsung Galaxy S20, podczas rozmów np. poprzez Messenger lub rozmowa telefoniczna w opcji głośnomówiącej rozmówcy słabo mnie słyszą, jeżeli oddalę telefon od siebie chociaż na 30 cm. W poprzednich modelach jakie posiadałem, tj. S10e oraz S8+ byłem słyszany bardzo dobrze nawet jak telefon był 1,5m ode mnie. Przeprowadziłem test mikrofonów jak powyżej pisaliście, we wszystkich siebie słyszę, natomiast telefon musi być bezpośrednio przy mojej twarzy. Wystarczy, że go oddalę na bardzo niewielką odległość i już głos zanika. Czy jest jakiś sposób, żeby poprawić siłę zbierania dźwięku, żebym był słyszany tak, jak w poprzednich modelach ? Z góry dzięki za pomoc!

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@jakniezgodka jeżeli problem nie jest spowodowany założonym etui, to niestety konieczna będzie wizyta w serwisie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like