Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z mikrofonem

(Temat utworzony: 01-08-2020 01:17 PM)
31489 Wyświetlenia
adam3278
Journeyman
Opcje
Witam,
Przed zakupem nowego telefonu używałem samsunga galaxy s8 i byłem bardzo zadowolony z możliwości zbierania dźwięku przez jego mikrofon na słuchawce i głośniku. Teraz gdy używam s20 plus 5g, ciągle rozmówcy narzekają, że mnie nie słyszą. Smartphone ten ma 2 mikrofony, więc czemu nie wykorzystuje obydwu do zbierania dźwięku przy rozmowie przez głośnik? Z góry dzięki za pomoc.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TheDomel  W tej sytuacji będzie potrzebny serwis.

0 Like
TheDomel
First Poster
Opcje
No tak przeczuwałem ale myślałem, że jest jakaś szansa jak diagnostyka w samsung members poszła bez problemu.
0 Like
Mario3r
Journeyman
Opcje
Spróbuj sobie ściągnąć aplikacje do czyszczenia głośników..może to głupie ale u mojej żony w telefonie działało..też nie było jej słychać podczas rozmów
0 Like
TheDomel
First Poster
Opcje
Sprawdziłem to pokazuje, że mikrofony działają poprawnie tylko jest mega cicho.
0 Like
piotrek107
First Poster
Opcje
Witam, 

Mam problem z mikrofonem w S20 FE.
Mikrofon dolny przestaje działać po kilku dniach od przywrócenia ustawień fabrycznych, skutkiem czego nie działa asystent google, oraz wybieranie głosowe.
Próbowałem chyba wszystkiego i tylko reset do ustawień fabrycznych pomaga, ale przecież nie będę tego robił co kilka dni. 
Będę wdzięczny za pomoc. 😊
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@piotrek107  Witam 

Wyraźnie widać że coś nie tak jest z mikrofonem i potrzebna będzie tutaj wizyta w serwisie. 

piotrek107
First Poster
Opcje
Według mnie to raczej problem softwareowy
0 Like
RoxyWW98
First Poster
Opcje

Udało się naprawić problem? Mam w s20+ dokładnie ten sam problem.

Wszystko mikrofony działają prawidłowo podczas kręcenia filmów i rozmowy telefonicznej.

Jednak podczas rozmowy przez messenger lub WhatsApp lub inną aplikację, mój głos moduluje, co chwilę ścisza mój głos i podgłaśnia, a że nie da się rozmawiać.

Ktoś pomoże? 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@RoxyWW98  A jak wygląda sytuacja podczas zwykłej rozmowy telefonicznej?

0 Like
RoxyWW98
First Poster
Opcje
Podczas rozmowy jest normalnie, że działa dobrze. Tak samo test mikrofonu.
Tylko podczas rozmów z aplikacji internetowych jest źle, ale z podłączonymi słuchawkami bluetooth już dobrze.
0 Like