Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Połączenie Wifi

(Temat utworzony: 11-12-2021 11:17 AM)
869 Wyświetlenia
Emter
Apprentice
Opcje
Cześć,
Mam od niedawna samsunga s20 FE 5G, Wydaje mi się, że mam problem z internetem kiedy jestem podłączony do WiFi najczęściej problem pokazuje się na aplikacji messenger gdzie wyświetla mi się komunikat oczekiwanie na połączenie, czy na YouTubie nie wyświetlają się treści, w momencie włączenia internetu z karty operatora na telefonie nie ma takich problemów czy ktoś miał może taki problem i może coś poradzić ?
45 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Emter  Cześć

Możliwe że jest to problem po stronie Internetu domowego.

Warto zweryfikować to na innych urządzeniach.

Emter
Apprentice
Opcje
Też tak pomyślałem, ale dzieje mi się tak również na innych sieciach WiFi np w pracy
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Emter  Były resetowane ustawienia sieciowe?

Emter
Apprentice
Opcje
Jak mogę dokładnie to zrobić ?
0 Like
warmik
Pathfinder
Opcje
A co ma reset ustawień, jeśli dzieje się tak na innych sieciach. Odinstaluj Mes i jeszcze raz zainstaluj.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@warmik @Emter  Tak oczywiście reset aplikacji również sprzydałoby się zrobić poprzez wyczyszczenie danych aplikacji.

Natomiast w razie potrzeby reset ustawień sieciowych:

Ustawienia > Zarządzanie Ogólne > Resetowanie > Reset Ustawień Sieciowych

Emter
Apprentice
Opcje
Dzięki za odpowiedzi dam znać wieczorem o efektach
0 Like
Kamillimak
Journeyman
Opcje
Hej, przez dość spory czas rozkminialem dlaczego po wygaszeniu smartfona, ten od czasu do czasu potrafi rozłączyć wifi i jeszcze ma problem z ponownym połączeniem się. Przerobiłem wszystkie opcje w routerze (przez chwile myslałem że rozwiązałem problem), wszystkie opcje w smartfonie i nic, no i znalazłem, myszka bezprzewodowa razer... gdy tylko telefon znajduje się w pobliżu od razu zaczynają się problemy, jak jest naprawdę blisko to nawet nie jest w stanie odpalić strony internetowej i dlatego telefon nie utrzymywał połączenia przy wygaszonym smartfonie. Także nie zostaje mi nic innego jak przeniesienie routera, żeby odbierać 5ghz. Nie zdawałem sobie sprawy że myszka jest wstanie tak mocno zakłócać wifi. 
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Kamillimak Witam Często bluetooth potrafi zrobić zamieszanie i zakłócić szczególnie sygnał WiFi