Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z mikrofonem

(Temat utworzony: 01-08-2020 01:17 PM)
31494 Wyświetlenia
adam3278
Journeyman
Opcje
Witam,
Przed zakupem nowego telefonu używałem samsunga galaxy s8 i byłem bardzo zadowolony z możliwości zbierania dźwięku przez jego mikrofon na słuchawce i głośniku. Teraz gdy używam s20 plus 5g, ciągle rozmówcy narzekają, że mnie nie słyszą. Smartphone ten ma 2 mikrofony, więc czemu nie wykorzystuje obydwu do zbierania dźwięku przy rozmowie przez głośnik? Z góry dzięki za pomoc.
0 Like
Ajka
First Poster
Opcje
Cześć, mam podobny problem jak użytkownicy wyżej, czyli jak tylko telefon jest na rozmowie głośnomówiącej to Moi głos się zacina, ścisza, robiłam test mikrofonów, i 3 w ogóle nie słychać. Byłam nawet z telefonem w serwisie ale powiedzieli ze 3 mikrofon nie jest potrzebny, faktycznie tak jest ? Nie wiem czy ponownie się udać do serwisu czy może jest jakieś inne rozwiązanie?
0 Like
MariuszF
Pathfinder
Opcje

W zaistniałej sytuacji pomocny może być delikatny reset, nienaruszający danych. Wykonuje się go poprzez przytrzymanie dwóch przycisków jednocześnie: zasilania oraz przyciszania. Przyciski należy trzymać do momentu wyłączenia urządzenia. Następnie dojdzie do ponownego uruchomienia.

0 Like
KotWbutach
Pioneer
Opcje

W wersji 2 ledwo co siebie słyszę, mom rozumieć że tylko serwis.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na to wygląda niestety 

0 Like
KotWbutach
Pioneer
Opcje

Który mikrofon to ten pierwszy?  RCV_1stMic

0 Like
liseksos
First Poster
Opcje
S21 ultra 5g. Też moi rozmówcy narzekaj że mnie źle słuchać. Raz głośniej raz ciszej. Mój glos "moduluje"
0 Like
LukaszW
Expert
Opcje

@liseksos, wykonaj najpierw czyszczenie danych aplikacji Telefon. Oto ścieżka: ustawienia > aplikacje > Telefon > domyślna pamięć > wyczyść dane. Po czynności ponownie uruchom telefon.
Daj znać, czy sytuacja uległa poprawie. :winking-face: 

TheDomel
First Poster
Opcje

Witam, podczas rozmowy przez telefon bardzo źle mnie słychać, jakbym był 10 metrów od telefonu. Na trybie głośnomówiącym wszystko działa poprawnie.

Numer PDA oprogramowania: G781BXXU4FVC4, wersja: OXM_XEO_12_0006

Próbowałem:

1. Diagnostyka w samsung members i tam działa wszystko poprawnie (pomijając jakość mikrofonów bo na nagraniach wideo wszystko jest dobrze).

1. Czyścić dane aplikacji "Telefon" i żadnych skutków.

2. Reset do ustawień fabrycznych - myślałem, że wszystko już dobrze ale okazało się, że raz dobrze złapie mikrofon a raz nie.

3. Tryb awaryjny dalej ten sam problem.

4. Wyłączone VoLTE i dalej żadnych skutków.

Pozostał tylko serwis, czy może wersja oprogramowania ma jakieś błędy o których nie wiem?

Edit:

5. Zapomniałem dopisać, był robiony test diagnostyczny mikrofonu w dialerze (*#0283#). Na RCV-1ST praktycznie nic nie słychać, musiałem usta zbliżyć do mikrofonu i wtedy bardzo niewyraźnie było słychać cichy dźwięk, a RCV-2ST działa normalnie (no może czasem urywa słowo w trakcie mówienia).

6. Zmiana karty sim oraz slotu nie pomogła. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TheDomel  Witam

Test mikrofonów był robiony?

0 Like
TheDomel
First Poster
Opcje
A właśnie zapomniałem dopisać, tak, był robiony (*#0283#). Na RCV-1ST praktycznie nic nie słychać, musiałem usta zbliżyć do mikrofonu i wtedy bardzo niewyraźnie było słychać cichy dźwięk, a RCV-2ST działa normalnie (no może czasem urywa słowo w trakcie mówienia).
0 Like