Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z baterią po wymianie

(Temat utworzony: 29-01-2025 08:25 PM)
346 Wyświetlenia
bonusrpk32
Journeyman
Opcje

Witam, jakiś czas temu wymieniłem baterię w moim telefonie Samsung Galaxy s21+ 5G, jak wstawałem rano do pracy po 30 minutach poziom baterii spadał o 10% a po 6h musiałem ładować telefon, mam włączone oszczędzanie baterii i  ochronę baterii maksymalną czyli ładuje do 80% max i według mnie i tak krótko bo jak telefon był nowy ładowałem go raz dziennie teraz 2 razy spokojnie i dziś w autoryzowanym serwisie pan powiedział, że pobór prądu jest prawidłowy, i trzeba usunąć yanosika i zrobić reset do usuwaniem fabrycznych i wtedy powinno wrócić do normy, ale Yanosik nie jest używany i według danych z telefonu nie zużywa on baterii 

Oczywiście bateria wymieniona na orginalna, koszt wymiany łącznie jak dobrze pamiętam 220-250 zł 

0 Like
14 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam. Proszę wykonać zabieg Wipe Cache Partition. Jeżeli to nie pomoże proszę wykonać hard reset bez przywracania kopii zapasowej.
Instrukcja:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
bonusrpk32
Journeyman
Opcje
Dlaczego bez kopi zapasowej Mam stracić zdjęcia itd ?
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Zdarza się że wraz z kopią przywracane są błędy. Zdjęcia można przerzucić na komputer i potem zgrać se je ponownie na telefon.
bonusrpk32
Journeyman
Opcje
Dobra, to po prostu zgram na kompa i jutro zrobię ten Harry reset ostatecznej, jutro dam info czy pomogło
0 Like
relatyw
Helping Hand
Opcje

@bonusrpk32  

Oczywiście bateria wymieniona na orginalna, koszt wymiany łącznie jak dobrze pamiętam 220-250 zł 

Jakby czasem to wszystko nie pomogło to warto też brać pod uwagę, że oprócz oryginalności baterii dobrze też jest jak jest ona mało używana. Szczyt marzeń to nówka🤞:black-universal-recycling-symbol:

bonusrpk32
Journeyman
Opcje
Raczej serwis autoryzowany Samsunga, bie wrzucił by zamiennika czy z demontażu czy coś, niby czekałem na nią parę dni, no ale ja nie montowałem to nie wiem dokładnie
kenczorf
Navigator
Opcje
Yamosik wciąga mnóstwo prądu. Wrzuc jego w trybie głębokiego uśpieniu.
Ja tak też miałem z apka anypark. Przesyła dane i wciąga baterie nawet nie uzywana
bonusrpk32
Journeyman
Opcje
A wtedy nie powinien być w uczuciach danych czy to taki *****, który kradnie prąd i telefon nie rejestruje go 1738220153694.jpg
0 Like
kenczorf
Navigator
Opcje
U mnie był ustawiony, ze ma się wlaczac po połączeniu z radiem w aucie i wyłączać po rozłączeniu. Ostatecznie go wywaliłem i korzystam tylko z naviexpert
0 Like