Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung galaxy s21 ultra ekran co kilka minut miga

(Temat utworzony: 09-11-2021 07:35 AM)
1168 Wyświetlenia
flasz3k
First Poster
Opcje

Witam,

Mam problem z migającym ekranem, mianowicie podczas używania aplikacji ekran co kilka minut miga na czarno (tak jaby na sekundę sie wyłączał). Jest to wkurzające podczas pisania, czy ogladania czegos. Dzieje się tak dość czesto, ale tylko podczas uzywania apliklacji, na ekranie startowym nigdy sie czy widoku aplikacji tak sie nie dzieje.

0 Like
7 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@flaszk3k Witaj. Możesz sobie zrobić pełny reset telefonu( usuwa dane), albo wipe cache partition( to nie usuwa danych). Jeśli to nie pomoże to czeka cię oddanie telefonu do serwisu.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj na początek wykonać wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej wklejam odnośnik do instrukcji.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

flasz3k
First Poster
Opcje

Zrobiłem wipe cache i chyba pomogło. Raz albo dwa od zrobienia chyba mi mignal ale to tez moze moje urojenie. Jak narazie moge powiedziec, ze dziala.

Jest jeden minus, usunelo mi wszystkie zdjecia, ktore mialem w folderze restored pobrane z poprzednich telefonow ;/ 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dziękuję za informację. Cieszę się, że problem ustąpił.

Dodam, że pierwszy raz spotykam się z sytuacją, w której zabieg wipe cache partition usunął dane użytkownika. Możliwe, że ten folder został potraktowany jako pamięć podręczna i dlatego został usunięty.

0 Like
CringyCat
First Poster
Opcje
Stary temat ale może ktoś pomoże. Ekran mryga mi na czarno po restarcie/rozładowaniu i włączeniu telefonu. Dzieje się tak tylko kilkadziesiąt sekund po tym i nigdy więcej. Jak np włączę od razu po włączeniu telefonu jakąś aplikacje to ją wyrzuca i przechodzi do ekranu głównego jednocześnie mrugajac na czarno. Jakieś pomysły?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@CringyCat Zaraz po uruchomieniu urządzenia, telefon zużywa naprawdę dużo energii i zasobów uruchamiając kolejne aplikacje i usługi. Podejrzewam, że problem leży właśnie w tym zużyciu energii bądź w problemie z uruchomieniu jednej z usług. Jeżeli to problem z baterią - potrzebna byłaby jej wymiana. Jeżeli z uruchomieniem usługi - wtedy twardy reset, bądź reinstalacja systemu przez serwis.

CringyCat
First Poster
Opcje
Nigdy nie miałem problemów z baterią. (ok 1/1,5 dnia przy moim intensywnym użytkowaniu). Natomiast z telefonu korzystam już około 1,5 roku może dwóch.
0 Like