Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Mikrofon nie działa przy przychodzących połączeniach na S9+

(Temat utworzony: 30-12-2020 04:40 PM)
9883 Wyświetlenia
Hipis_1
Explorer
Opcje

Od jakiś 2 tygodni mam problem z S9+. Gdy ktoś do mnie dzwoni, to ja go słyszę a on mnie nie. Jednak gdy ja dzwonię, to nie mam tego problemu. Gdy mam podłączone słuchawki z mikrofonem, to też wszystko jest ok.

Samsung podczas rozmowy na czacie  zalecił mi wyczyszczenie pamięci aplikacj Smart Call. Pomogło, ale po jakimś czasie znów problem się pojawił. Już dwa razy tak się ratowałem i robi to się denerwujące.

Zauważyłem też, co potwierdziłem przed chwilą próbą, że jak odbiorę telefon i mnie nie słychać,  podłączę podczas rozmowy słuchawki i wtedy rozmówca mnie słyszy. Potem gdy je odłączę, to dalej mnie słyszy.

Do tego dostałem od Samsunga sugestie przywrócenia ustawień fabrycznych, ale przy tylu GB danych w telefonie to długa operacja i nawet nie jest powiedziane, ze pomoże. Zamiast naprawić problem, to każą przywrócić ustawienia. Dobrze, że Androida mam sobie jeszcze raz nie zainstalować. Super.

Ktoś coś może doradzić?

Przypuszczam, że ostatnia akutalizacja telefonu coś zwaliła. W listopadzie były dwie z tego co pamiętam.

62 Odpowiedzi
Mojwa
Journeyman
Opcje
dzis wyczytałam, żeby wyłączyć wszystkie opcje automatycznego włączania bixby. na razie spróbowałam raz i mikrofon dzialal, potestuje dluzej i zobaczymy
0 Like
Rozwiązanie
Hipis_1
Explorer
Opcje

Też wczoraj wyłączyłem Bixby. Na razie odebrałem 3-4 rozmowy i jest ok. Potrzeba jednak jeszcze kilku dni.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Hipis_1  W takim razie obserwuj sytuacje

0 Like
Fox24
Pioneer
Opcje

Niczego nie wyłączyłem - poszły jakieś aktualizacje Bixby, ale kilka dni temu (wydawały mi się mało istotne) - wczoraj wszystkie połączenia przychodzące mnie słyszały.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Fox24  Możliwe że masz uszkodzony mikrofon, próbowałeś przeprowadzić jego test?

0 Like
Fox24
Pioneer
Opcje

napisałem, że działa :smiling-face: do tej pory osoby, które dzwoniły nic nie słyszały (pomagały słuchawki), a od wczoraj błąd, który jest w tym wątku opisywany, NIE WYSTĘPUJE :smiling-face:

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Fox24  A to przepraszam. Super że wszystko działa 😀

0 Like
Opcje

A ja powyłączałem Bixby i działa wszycho ....

Fox24
Pioneer
Opcje

za szybka radość - dzisiaj znowu nie działa 😞

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Fox24  Uruchom ponownie telefon