Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mikrofon, głośno mówiący

(Temat utworzony: 06-12-2019 08:53 PM)
1289 Wyświetlenia
felixfilip77
Apprentice
Opcje

Witam.

Posiadam Samsunga Galaxy s9

I tragiczny jest mnie  słychać po drugiej stronie gdy rozmawiam przez wbudowany zestaw głośnomówiący. 

Ja dobrze słysze rozmówcę. 

Proszę o radę, pomoc. 

Dziękuję 

0 Like
felixfilip77
Apprentice
Opcje

Witaj. Zdjecie etui nic nie zmienia.

Dzieki

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@felixfilip77 czy testy o których wspomiał @vdsl2 wykonałeś?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
felixfilip77
Apprentice
Opcje
Tak zrobilem i powtarzanie jest dobre.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@felixfilip77 problem może stwarzać również drugi mikrofon, który służy do niwelacji szumów i zakłóceń w czasie rozmowy. Spróbuj wykonać wipe cache partition, sprawdź jak wygląda jakość rozmowy  w trybie bezpiecznym.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Dobry wieczór,

Żeby nie zakładać nowego tematu podepne się pod stary. Mianowicie,u mnie jest problem ze rozmowy telefoniczne w trybie głośnomówiącym są praktycznie nie możliwe. Kilkanaście osób ciągle narzeka że na głośnomówiącym mnie praktycznie nie słychać. Po przełączeniu na normalny tryb wszystko jest ok nie ma problemu. 

Przeczytałam kilka wątków i jeżeli dobrze rozumiem to ta kombinacja  *#0283# służy do tego żeby sprawdzić działanie mikrofonu? 

Więc w pierwszej opcji słychać głos,nie jest on wyraźny,przerywa i występują trzaski i szumy. Po wybraniu drugiej opcji,nie słychać żadnego dźwięku. Telefon resetowany kilkukrotnie,w trybie awaryjnym wyżej wymieniony kod też testowałam efekty takie same. Telefon w etui,ale czy z czy bez niestety nic to nie zmienia, rozmówca nadal kiepsko mnie słyszy. Czy jest jeszcze coś co mogę zrobić sama? Czy tylko serwis? 

Pozdrawiam Daria

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User, głos powinien być słyszalny po wybraniu każdej opcji. Obawiam się, że konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. Wygląda na to, że wystąpił jakiś problem z głośnikiem.

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Dziękuję bardzo za tak szybką odpowiedź, czyli w poniedziałek oddaję telefon do naprawy.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User, nie ma sprawy. Daj znać czy czy wszystko w porządku po wizycie w serwisie.

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

@mirudo24  napisał(a):

@Anonymous User, nie ma sprawy. Daj znać czy czy wszystko w porządku po wizycie w serwisie.

niestety serwis nie stwierdzil usterki i jutro telefon przywioza z powrotem,na chwile obecna wyzjezdzam i nie moge pozbawic sie telefonu na tak dlugi czas,wiec  w styczniu oddam go jeszcze raz do naprawy(jezeli faktycznie usterka nie bedzie naprawiona)

w dokumentacji mam napisane ze usterki nie stwierdzono i nie podjeto zadnych czynnosci;-(

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User, dziękuję za informację. Najlepiej będzie udać się do serwisu osobiście i zaprezentować usterkę pracownikowi.

0 Like