Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z uruchomieniem

(Temat utworzony: 28-12-2021 11:53 AM)
4059 Wyświetlenia
Feliks
Apprentice
Opcje
Cześć! 
Przesiadłem się z S9 na S21, więc ten stary bardzo długo leżał rozładowany w szufladzie, już wcześniej miałem problem z baterią w tym telefonie przez co nie trzymała ona nawet 3/4 dnia. Dzisiaj po podłączeniu do go ładowarki zaczyna wibrować i wyświetla się takie coś. Czy ktoś miał podobnie i może podpowiedzieć co mu dolega ? :smiling-face: Czy może spróbować naładować go, zostawiając na ładowarce indukcyjnej ? 

image

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Feliks
Apprentice
Opcje
Zmieniłem ładowarkę i już nie wibruje, zobaczymy jak się podładuje:)

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 Odpowiedzi
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Jeżeli bateria jest na 0% często takie coś się dzieje spróbuj naładować
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Feliks  Wygląda że jest wykryta wilgoć na porcie USB.

Rozwiązanie
Feliks
Apprentice
Opcje
Zmieniłem ładowarkę i już nie wibruje, zobaczymy jak się podładuje:)
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@Feliks  Tak, jak napisał @vdsl2 ->   Urządzenie nie będzie się ładować ,w związku z wykrytą wilgocią, w porcie ładowania.  

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Feliks Jeśli masz ładowarkę indukcyjną to spróbuj może naładować telefon za pomocą niej. 

Feliks
Apprentice
Opcje
Już problem rozwiązany, zamiana ładowarki pomogła:)
Dadaani
First Poster
Opcje
Miałem identyczne problemy z rozładowanymi samsungami do 0%
W S9 przy 0% nie mogłem uruchomić telefonu ze względu na wykrytą wilgoci w porcie ( chociaż jej tak w ogóle nie było.
Teraz w s23U, rozładowałem go do 0% i to samo,
Port suchy, czysty a telefon wywala komunikat o wilgoci w powietrzu. Moje rozwiązanie było takie,
Podłączać i odłączać ładowarkę przez 4min, telefon się trochę podładuje zanim wyrzucić komunikat o wilgoci, następnie włączałem telefon nadal włączając i wyłączając ladowanie. Jak bateria wskoczyła na 2% to telefon zaczal łapać poprawne ladowanie.
Dziwny problem, już chyba 4 raz tak rozładowałem telefon i ta sama sytuacja.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Dadaani, między innymi w tych postach kolega @_Technik_ opisywał, dlaczego nie należy rozładowywać baterii do 0:

1. https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/problemy-z-%C5%82adowaniem-sprawd%C5%BA...

2. https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/problemy-z-%C5%82adowaniem-sprawd%C5%BA...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Hyper_
Apprentice
Opcje

Emmmmm... Widzę że ładowarka jest wilgotna,

czy tylko ja to widzę 😳...

0 Like