Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

folia ochronna ( czy jest na nowym telefonie)

(Temat utworzony: 29-01-2021 05:17 PM)
41557 Wyświetlenia
MatTRUCK
Apprentice
Opcje
Kupiłem do Samsunga s21 + folie ochroną jednak zastanawiam się czy na nowo kupionym telefonie jest już oryginalnie przyklejona folią jeśli tak czy ją ściągać, czy nałożyć następna na tą aktualna?
0 Like
hoki63
Apprentice
Opcje
u mnie rysa zauważona 3h temu znikła.. Pewnie folia z tych samonaprawiających się.
0 Like
Voltar
Pathfinder
Opcje

mam złe wspomnienia z foliami z 3mk, nie polecam

0 Like
ŁG1977
Pioneer
Opcje
Właśnie po tygodniu użytkowania mojego Ultrasa zauważyłem ryski na wyświetlaczu choć obchodzę się z telefonem jak z jajkiem. Jednakże uspokoił mnie ten wątek. Teraz sobie przypomniałem, że w S8 po 2 latach użytkowania przypadkiem odkryłem, że była na nim folia ochronna.
0 Like
Krimson
Voyager
Opcje
Cześć,  mam pytanie.  Czy w Waszych modelach na ekranie była jakaś folia ochronna? Na yt widziałem że ludzie zdejmują tą folie,  ale szczerze powiem ze natrudziłem się żeby to zdjąć i zastanawiam się czy to dobrze. Ta folia widać ma wycięcie na aparat, nie miała nadmiaru do złapania czyli teraz wygląda na to że może za szybko ja zdjalem:D

Z ciekawości już dopytuje. Bo Gorilla chyba nie da się zdjąć prawda?

Pozdrawiam
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W modelach Galaxy S21 na wyświetlaczu fabrycznie znajduje się folia ochronna. Użytkownik może zdjąć fabryczną folię, ale uważam, że warto ją zostawić ponieważ jest to dodatkowe zabezpieczenie wyświetlacza. W Twoim wypadku możesz rozważyć zakup folii lub szkła innego producenta.

Krimson
Voyager
Opcje
dzięki za odpowiedz:)
Tak z rozpędu wywaliłem fabryczną. chyba na rynek US są s21 z folia zdejmowaną pod którą pewnie jest folia ochronna i zasugerowałem się.

pozdrawiam
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Krimson, proszę. Możesz się zastanowić nad dodatkową ochroną. Wybór jest dosyć duży na rynku. Polecam folię ponieważ nie powoduje problemów z działaniem czytnika linii papilarnych w przeciwieństwie do szkieł ochronnych.

0 Like
notli
Explorer
Opcje
Folia ochronna fabrycznie zakładana przez Samsung to fajny gest, niestety nie ochroni przed niczym innym jak mikro rysami zrobionymi w kieszeni...
Na moim starym S10 rozlał się ekran po upadku telefonu na chodnik z wysokości 50cm. W S21 Ultra zamontowałem folie Zagg, która powinna w większym stopniu chronić telefon. Pożyjemy, zobaczymy 🙃
0 Like
Krimson
Voyager
Opcje
No też się zastanawiałem nad tym jak ta folia chroni. w sumie nigdy nie stosowałem takich zabezpieczeń, oprócz case'ów bo przy szkle z ręki wylatywały;D a przed mikro ryskami sama Gorilla powinna wystarczyć wg mnie.
Pozdrawiam
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@notli@Krimson, niestety nie istnieje ochrona wyświetlacza, która zapewni 100% zabezpieczenie przed upadkiem. W tym celu warto stosować etui, które znacząco zwiększy szanse przetrwania wyświetlacza w trakcie upadku. Fabryczna folia zabezpieczy ekran przede wszystkim przed rysami.