Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20 FE 5G - bardzo mocno rozmazane wideo w słabszych warunkach oświetlenia

(Temat utworzony: 15-02-2022 08:57 AM)
1329 Wyświetlenia
Members_VS857tp
Apprentice
Opcje

Mam problem z nowym S20 FE 5G w kwesti ostrości na filmach wideo przy słabym oświetleniu.

Obraz jest dramatycznie mocno rozmazany brak szczególowości ostrości, jakość jest duuzo gorsza niz na starym telefonie Galaxy S7.

Zauazylem co ciekawe ze w trybie "WideoPro" jest wszystko w porządku, obraz jest idealnie ostry.

Wydaje mi sie ze coś tu jest nie tak z oprogramowaniem i trybem domyślnym "Wideo" nagrywania 

Ponizej porównanie wideo 4K @30fps, po lewej tryb "Wideo", po prawej tryb "WideoPro"  Co u licha ?

Bez tytułu.png

Wszystkie aktualizacje zrobione.

Dodam ze w trybie domyślnym Wideo jakość jest na tyle zła, ze w porówaniu do starego telefonu Galaxy S7 jest przepaść na korzyść starego. W trybie WideoPro dopiero jest odrobine lepiej na nowym telefonie.

Takze zastaniam sie co ten Samsung wyczynia, dla kogo jest ten tryb domyślny Wideo ktory daje tak kiepskie rezultaty.

6 Odpowiedzi
KrystianTheFox
Pioneer
Opcje
Czyli była robiona aktualizacja do androida 12 tak ? Na s20 fe
0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@Members_VS857tp spróbuj w pierwszej kolejności wyzerować ustawienia aparatu oraz wyczyścić dane aplikacji Aparat:

-Zerowanie ustawień aparatu:
Aparat-koło zębate w lewym górnym rogu-Zeruj ustawienia,
-Czyszczenie aplikacji aparat:
Ustawienia-Aplikacje-Aparat-Domyślna Pamięć-Wyczyść Dane.

Members_VS857tp
Apprentice
Opcje

Wszystko to robiłem, cache, dane całę aplikacji czyszczone, bez zmian.

Tak, Android 12 z One Ui 4.0, oprogramowanie aktualne. 

Byłbym wdzieczny jesli ktos kto posiada S20FE przetestował ostość wideo dla wlasnie trybu Wideo do WideoPro. Tylko w b.słabym oświetleniu najlepiej, u mnie jest jak widzicie przepaść, tryb standardowy Wideo nie nadaje sie do niczego.

0 Like
damianS20fe
Pioneer
Opcje
Zobacz czy nie masz ustawionej dodatkowej stabilizacji u góry, ona bardzo obniża jakość wideo w słabych warunkach oświetleniowych.
0 Like
emejlyn
Explorer
Opcje
Niestety mam dokładnie to samo
0 Like