Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Słaby zasięg w pomieszczeniach | Samsung Galaxy S20 FE BEZ 5G

(Temat utworzony: 16-08-2021 12:50 PM)
8974 Wyświetlenia
Jarzaart
Explorer
Opcje

image

Zauważyłem że S20 FE (Snapdragon ale BEZ 5G) ma słaby zasięg w pomieszczeniach. Co wchodzę do sklepu to LTE zamienia się w H+. W domu nie lepiej. Z poprzednim telefonem (Huawei P10) takich problemów nie miałem. Czy u was też coś takiego występuje?
14 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Jarzaart 

Spróbuj włożyć inną kartę SIM do telefonu i sprawdź. 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj również wykonać reset ustawień sieciowych. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych.

0 Like
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Pewnie masz daleko od odbiornika sprawdź na stronie http://beta.btsearch.pl/ gdzie jest najbiższa stacja bts i z tej sieci kup sobie karte 😊🙂
Jarzaart
Explorer
Opcje
Co do wymiany karty, to pewnie brał bym to pod uwagę, gdyby nie fakt, że te same karty miałem i w S6 i w Huawei P10 i nigdy nie miałem problemu z zasięgiem. Odwiedzam te same miejsca i zauważyłem że w wielu nie mogę skorzystać z internetu bo zamiast LTE wyskakuje H+. Więc to raczej nie wina kart a anten zainstalowanych w telefonie
0 Like
Jarzaart
Explorer
Opcje
No, niestety próbowałem. Bez powodzenia. Zastanawiam się czy to po prostu nie wadą tego urządzenia.
0 Like
Mikiwaw
Pioneer
Opcje
Zadzwoń do operatora, możliwe że ktoś ma wzmacniacz sygnału i zakłóca fale od twojego operatora. Dlatego nie masz zasięgu w domu.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj wymienić kartę SIM na nową u operatora. Jeżeli to nie pomoże to przywróć ustawienia fabryczne w telefonie bez przywracania kopii. Jeżeli problem ze słabym zasięgiem pozostanie to obawiam się, że na forum nic więcej nie wymyślimy. W takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Ewelinka14
Pathfinder
Opcje
Też mam słaby zasieg Screenshot_20210817-114546_One UI Home.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy próbowałaś skorzystać ze wskazówek podanych w tym wątku?