Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bardzo słaba bateria S20

(Temat utworzony: 11-04-2020 09:40 PM)
21116 Wyświetlenia
pietrrekk
Journeyman
Opcje

Witam posiadam S20 , baterie dziś ładowałem o 8 rano od 20% do 90%, potem o 15 od 30% do 80%, jest godzina 20:30 i mam 19% , czy to jest normalne ze tak szybko się rozładowuje?

0 Like
44 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@pietrrekk, wszystko zależy od tego w jaki sposób korzystasz z telefonu. Sprawdź jakie aplikacje mają największy wpływ na zużycie baterii. Od jak dawna posiadasz telefon? Czy przywracałeś kopię zapasową z poprzedniego telefonu?

pietrrekk
Journeyman
Opcje

Telefon mam od 3.5 tygodnia, przywracałem kopie zapasowa z poprzedniego telefonu, był to S9 . Od 8 lat mam Samsungi (S3, S5, S7, S9) i w miarę podobnie używam ale w żadnym nie była tak slaba bateria i to mnie denerwuje jak na nowy telefon Screenshot_20200412-080743_Device care.jpg

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@pietrrekk  Masz włączone oszczędzanie baterii?

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@pietrrekk  Proponuje Ci przywrócić telefon do ustawień fabryczny i nie przywracać z kopii zapasowej.

Zobacz jeszcze to https://www.samsung.com/pl/support/galaxy-battery/optymalizacja-baterii/#href-more-tip

pietrrekk
Journeyman
Opcje

Tak mam całyczas tryb średniego oszczędzania baterii włączony, wyłączone 5G i 120Hz, dlatego mnie to dziwi ze tak źle trzyma bateria 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@pietrrekk  Chyba wiesz, że aplikacje Facebook i Messenger pobierają dużo energii ? 

pietrrekk
Journeyman
Opcje
Wiem wszystko ale bez przesady , nie spodziewałem się ze nowy S20 będzie gorsza bateria od 2 letniego zajechanego S9
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@pietrrekk  Tak jak napisałem, wcześniej przywróć, telefon bez kopii ręcznie zainstaluj aplikacje, jakie są Ci potrzebne i przetestuj działanie baterii. Wszystkie problem, jakie się pojawiają,  tu są związane, że został przywrócony z kopii starego telefonu.

pietrrekk
Journeyman
Opcje

@vdsl2 tak zrobię, dzięki za rade 

0 Like