Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Słaby zasięg w pomieszczeniach | Samsung Galaxy S20 FE BEZ 5G

(Temat utworzony: 16-08-2021 12:50 PM)
9033 Wyświetlenia
Jarzaart
Explorer
Opcje

image

Zauważyłem że S20 FE (Snapdragon ale BEZ 5G) ma słaby zasięg w pomieszczeniach. Co wchodzę do sklepu to LTE zamienia się w H+. W domu nie lepiej. Z poprzednim telefonem (Huawei P10) takich problemów nie miałem. Czy u was też coś takiego występuje?
14 Odpowiedzi
Ewelinka14
Pathfinder
Opcje
Tak to nic nie da .
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli po wykonaniu wskazówek nic się nie zmieniło to zachęcam do zgłoszenia błędu za pomocą aplikacji Samsung Members. Ewentualnie możesz zgłosić się do punktu serwisowego, gdzie telefon zostanie sprawdzony.

Wskazówka - zgłaszanie błędu do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...

Vigo_AB
Student
Opcje

Mam dokładnie ten samo co autor postu na swoim S20FE z 5G. Używam 2 kart SIM od Orange i Plusa a wcześniej miałem również Huawei P10 z tymi samymi kartami SIM. 

Na P10 wszystko śmigało jak należy, na S20FE w tych samych lokalizacjach, na tych samych kartach problemy z zasięgiem. Nie dość że o internecie mogę pomarzyć, gdzie na P10 mogłem jeszcze udostępniać jako hotspot, to nawet rozmowy potrafią niespodziewanie się rozłączać.

To samo zauważyłem na A42 5G bo mam taką możliwość, natomiast zrobiłem jeszcze test na Xiaomi i różnica w zasięgu i jakości usług zauważalna. 

Dla osób z poradami typu "zrób reset" i będzie dobrze od razu info, że tak jest od nowości na obu S20FE i A42 czyli jak były jeszcze fabrycznie zresetowane przez producenta.

Wnioski:

1. Nie jest wina lokalizacji bo testuje w tych samych,  zatem wykluczony BTS

2. Nie jest wina kart SIM bo testy wykonuje na tych samych 

3. Nie jest wina operatora, bo również testy robione są na kartach 2 operatorow

4. Reset do ustawień fabrycznych nic nie da,  bo od nowości są te problemy 

5. Nie jest wina samego telefonu, a raczej linii Galaxy lub być może nawet wszystkich modeli Samsunga. Stawiam na to,  że telefony Samsunga mają mniejszą moc promieniowania i stąd te problemy. 

Members_OEK4tEy
First Poster
Opcje

U mnie to samo .slaby zasieg i to wina telefonu bo wkladam sim do drugiego i zasieg jest po prostu s20 to kiepski telefon

Robert6336
First Poster
Opcje

Telefon jeśli chodzi o zasięg tragedia. Praktycznie  non stop jesna czy dwie kreski gdzie w iPhone se 2020 miałem na max . Sprzedaje to *****.

0 Like