Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wymiana telefonu w ramach gwarancji

(Temat utworzony: 06-03-2022 12:39 PM)
2404 Wyświetlenia
Palmetto1976
Explorer
Opcje
Witajcie
Mam do Was pytanie....oddałem swój telefon Samsung S10 na naprawę w ramach gwarancji. Serwis uznał, i mnie poinformował że wystosował wniosek o wymianę telefonu na nowy. Wniosek jak mnie poinformowano jest rozpatrzony pozytywnie. Czekam już 3 tygodnie i nie mam informacji z serwisu o nowym telefonie ...odpowiadają,że trzeba czekać... dzwoniłem do Samsunga i powiedzieli że mam się kontaktować z serwisem. Moje pytanie...jak długo czekaliście na taką wymianę i czy dostaliście taki sam np. S10 ( jak w moim przypadku) czy dostaliście coś innego 🤔
0 Like
6 Odpowiedzi
Lexa123
Pioneer
Opcje
U mnie sprawa czekała na zakończenie 4 tygodnie. Po otrzymaniu dokumentu upoważniającego do wymiany urządzenia na nowe nalezy udac sie do miejsca, gdzie stare zostalo zakupione. Jeżeli wspomniany S10 nie jest już dostępny w ofercie sprzedaży zostanie zaproponowany inny o podobnych parametrach ale nie droższy niż ten który został w serwisie. Można oczywiście wnioskować o zwrot należności i nie brać żadnego z proponowanych urządzeń. Dokument wymiany ważny jest 2 tygodnie od momentu otrzymania go, późnej jego ważność przepada.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Palmetto1976 Witam. Na wniosek o wymianie sprzętu zawsze czekało się miesiąc. Co do samej wymiany jeśli stwierdziliśmy jako serwis wadę nie nadającą się do naprawy. To w pierwszej kolejności klientowi przysługiwał taki sam model, bądź model wyższy lub kolejny. Wszystko zależało od dostępności urządzeń. Mieliśmy kiedyś taką sytuacje że klient oddawał S6 do naprawy a dostał nową S8. Pamiętaj że telefony z Serii S w serwisie były i są traktowane jako urządzenia premium.
Palmetto1976
Explorer
Opcje
Czyli jeśli mam do wymiany S10 ...to kolejny z serii S będzie s20...i możliwe że taki dostanę bo już chyba S10 nie ma w sprzedaży 😭
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Takie były procedury klient który oddawał flagowca musiał dostać tez telefon flagowy. W pierwszej kolejności był taki sam model. Telefony flagowe są traktowane zawsze w pierwszej kolejności.
Palmetto1976
Explorer
Opcje
I już wszystko jasne...otrzymam Samsung s20 FE 5g. Co myślicie o tym telefonie...jest lepszy od S10..🤔
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Palmetto1976, zdecydowanie lepszy, a dodatkowo po ponad roku różnych aktualizacji i usprawnień hula mega fajnie, ostatnio patrzyłem różne testy właśnie po wszystkich aktualizacjach i uważam, że dostaniesz bardzo dobry sprzęt.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.