Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada ekranu

(Temat utworzony: 02-07-2021 01:48 PM)
1898 Wyświetlenia
Dj87
Explorer
Opcje
Witam posiadam samsunga s20 fe 5g. Wczoraj na noc, zresztą jak zawsze przed snem włączyłem tryb samolotowy, i dzisiaj rano kiedy podawałem kod blokady telefon niechcial go przyjąć a kod był poprawny. Czytając na internecie zrobiłem to, ale ciekawy jestem czy ktoś wie czemu się tak stało i czy znowu tak się nie stanie ? Pozdrawiam.
21 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dj87  napisał(a):
Czytając na internecie zrobiłem to, ale ciekawy jestem czy ktoś wie czemu się tak stało i czy znowu tak się nie stanie ?

Co zrobiłeś ponieważ zabrakło informacji. Spróbuj na początek wykonać wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych z telefonu.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

Rozwiązanie
Dj87
Explorer
Opcje
Wybacz że nie napisałem umknęło mi. Na ekranie blokady wcisnolem klawisz power i klawisz głośności i telefon się urochomil ponownie i później podałem kod i jest ok. Ale zastanawia mnie czemu tak się stało. Dzięki za zainteresowanie.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dziękuję za informację. Możliwe, że to wyłącznie jednorazowy problem. Na wszelki wypadek wykonaj zabieg, o którym wspomniałem w poprzedniej wiadomości i obserwuj działanie telefonu. W razie problemów daj znać. Będziemy szukać innego rozwiązania.

Dj87
Explorer
Opcje
Ok dziękuję bardzo za wsparcie
AgnieszkaG
Expert
Opcje

@Dj87 Gdyby nadal coś było nie tak, dawaj znać :winking-face: 

Dj87
Explorer
Opcje
Ok :smiling-face:
Ytizy
First Poster
Opcje
Witam, na wstępie zaznaczę że przeszukałem internet kilka razy i nie znalazłem żadnego takiego innego przypadku.

Problem wygląda tak, gdy wybudzę telefon lub gdy otrzymam powiadomienie to ekran blokady po wybudzeniu jakby się wyłącza na sekundę (mruga) i znowu się wybudza, nie pamiętam od kiedy tak mam ale co najmniej kilka miesięcy, pomyślałem że to może mieć związek z zabezpieczeniem kodem, czy wykrywaniem twarzy ale nie,gdy wyłączylem wszystkie formy haseł to telefon po sekundzie sam się odblokował, jest to dla mnie bardzo drażniące, nie mam pojęcia dlaczego tak jest. Czy ktoś miał taki sam problem i znalazł rozwiązanie?

Dodam jeszcze że przed mrugnięciem telefon wyswietla mój kod do zaznaczenia, jakbym przesunął palcem w górę na ekranie blokady.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Ytizy Witam. Problem może występować po stronie oprogramowania. Dlatego na początku proponuję wykonać WIPE CACHE PARTITION jeśli nie pomoże to pełen reset telefonu.
Michal_
Explorer
Opcje
Cześć wszystkim. Mam poważny problem i czy ktoś się z czymś takim spotkał? Żona posiada S20 FE i normalnie go użytkowała po czym go odłozyła na stolik i po kilku minutach gdy go podniosła i spróbowała odblokować wzorem okazało się, że wzór jest niepoprawny. Ja również spróbowałem i taka sama sytuacja. Po dosłownie kilku próbach wyskoczył komunikat, że telefon że względów bezpieczeństwa został stałe zablokowany oraz, że trzeba skontaktować się z obslugą Samsunga aby go zresetować. Samsung twierdzi, że nie da się już nic z tym zrobić tylko zostaje twardy reset! Serwis Samsunga w Lublinie przez telefon stwierdził, że "padła płyta"... Telefon normalnie działa, da się na niego zadzwonić, da się z niego wykonać połączenie do nr podanego gdy blokuje konto google 😕 
0 Like