Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

S22+ macro

(Téma vytvořeno: 12-10-2022 07:36 AM)
622 Zobrazení
JánP
Navigator
Možnosti
Ahojte.
Zarazilo ma na mojej novej S22+ že nemá režim macra. Aj som o tom čítal že nie ale že sa to dáko dá cez pro režim fotenia s manuál nastavením. Viete niekto poradiť? 
13 Odpovědi
pepo4
Journeyman
Možnosti
ja to riesim tak, ze si dam vacsie priblizenie, napr. 3x a vtedy pekne doostri aj na male predmety
0 Like
AndyTa
Moderator
Moderator
Možnosti

Krásny deň @JánP ,

režim Makro funguje v telefóne Samsung Galaxy S22+ automaticky, pokiaľ sa k fotografovanému predmetu dostatočne priblížite, v ľavom rohu sa zobrazia dva žlté kruhy a režim je zapnutý. Samozrejme máte možnosť nastaviť si ho v režime PRO, kde si prepnete na ňom Focus a nastavíte automaticky alebo ručne.

Pohodový deň 😉 AndyTa

0 Like
AndyTa
Moderator
Moderator
Možnosti

Na Samsung Community CZ nájdete pekný článok od Samsung Makera 😉

https://eu.community.samsung.com/t5/photo-talk/fot%C3%ADme-mobilem-4-makro/td-p/5325187

0 Like
23PeterK
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Dobrý deň.

Samostatný režim Makro v telefónoch Samsung neexistuje, ale ako píše kolegyňa vyššie, telefón to spraví automaticky. Je však potrebné mať zapnuté tzv. "Vylepšenie zaostrovania" (tie 2 kruhy, ktoré spomína kolegyňa) 🙂

Možností, ako fotiť makro je však viac:
- Jednou z možností je tu aj ďalšia spomenutá alternatíva, a to cez optický zoom.
- Ďalšou možnosťou je "natvrdo" použiť ultraširokouhlý objektív, ktorý sa v podstate využíva aj pri automatickom móde detekcie "Makro" režimu 😉

JánP
Navigator
Možnosti
Odkaz nefunguje chyba servera 😔
0 Like
JánP
Navigator
Možnosti
Vôbec sa mi tam tie kruhy nezobrazujú. Skúšal som viac predmetov a ani na jednom sa mi nezobrazia
0 Like
23PeterK
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Toto je ikona, ktorá musí byť zapnutá

Screenshot_20221012-105743_Camera.jpg

JánP
Navigator
Možnosti
Vôbec sa mi tam nezobrazí a ako vidím vy máte možnosť aj 10x zoom ja len 3xScreenshot_20221012-112101_Camera.jpg
0 Like
23PeterK
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Ospravedlňujem sa. Úplne som prehliadol, model... 😑

S22+ nedisponuje autofocus-om na ultraširokouhlom objektíve (rovnako ani základná S22 -> iba S22 Ultra má autofocus), takže pri automatickom móde Vám to neprepne na "makro".

Je potrebné použiť PRO mód s manuálnym nastavením hĺbky ostrenia, prípadne už zmienený optický zoom...