Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

usługa niestandardowa czyli co to ?

(Temat utworzony: 12-01-2021 03:09 PM)
10872 Wyświetlenia
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Włączam usługę niestandardowa , mogę zrobić swoje profile , na co ? Po co ? Jak szukam na telefonie co to to nie ma nic , jak szukam w Google wyskakuje Microsoft i możliwości profilowania, czego to nadal nie wiem , poproszę może ktoś mnie oświeci,  albo używa jakichś usług niestandardowych,  to jakich ? 

image

image

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Informacje o usłudze niestandardowej wraz z możliwością zarządzania znajdziesz w ustawieniach telefonu. Przejdź kolejno do: Ustawienia > Konta i kopia zapasowa > Zarządzanie kontami > Samsung account > Mój profil > Prywatność > Usługa niestandardowa.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

27 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Informacje o usłudze niestandardowej wraz z możliwością zarządzania znajdziesz w ustawieniach telefonu. Przejdź kolejno do: Ustawienia > Konta i kopia zapasowa > Zarządzanie kontami > Samsung account > Mój profil > Prywatność > Usługa niestandardowa.

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
nadal nie wiem , pokazałem skrina tam nic nie ma co to
wlacz / wyłącz i tyle , do czego to używać

Screenshot_20210112-164420_Samsung account.jpg

Screenshot_20210112-164354_Samsung account.jpg

Screenshot_20210112-164706_Customisation Service.jpg

Screenshot_20210112-164654_Settings.jpg

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@nowan2020 zanim włączysz masz link, który cię przeniesie do definicji i informacji o polityce firmy w kwestii usługi. Fakt, trzeba troszkę poczytać. No chyba, że to jest problem - czytanie ze zrozumieniem.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
nie no czytam , spoko, tylko polityka to zasady używanie, a nie do czego , to tak jak RODO , a do czego ? ano jak ktoś wykorzystuje twoje dane , dane osobowe , czy się zgadzasz dać itd , a tu ? a Ty używałeś to do czegoś? czy nie używałeś a jedynie czytałeś politykę , ja normalnie idę krok po kroku w tej usłudze popatrz na skriny

o usłudze = czarny ekran

Screenshot_20210112-181221_Gallery.jpg

Screenshot_20210112-181156_Finder.jpg

Screenshot_20210112-181237_Customisation Service.jpg

Screenshot_20210112-181249_Customisation Service.jpg

0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
do czego służy? do usług niestandardowych , no czytam @ Szewcu72
, gdybyś mi powiedział że stosowałeś w wywoływaniu w samochodzie przyciskiem na kierownicy, wywoływaniu mapy , czy pisaniu głosem ale to już jest więc jaka niestandardowa , to że będą notować twój glos , to jest ta polityka która akceptujesz,
kiedy to używać? czy korzystałeś lub korzystasz ?
a może to tak jak w Google tylko to Samsung ?
czy korzystasz z Bixby czy Google konta ?

Screenshot_20210112-181838_Chrome.jpg

Screenshot_20210112-183653_Chrome.jpg

0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
włączyłem, rozmawiam z telefonem , wyłączyłem robię to samo, przypomnij mi o zakupach , prowadź, zadzwoń, dane z internetu, zestawienie zakupów, wyszukanie kontaktu i dzwonienie
0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
przepraszam za zamieszanie ale mam głód wiedzy o nowym telefonie,
IPHONE Apple czy Huawei nie mają jakichś wymyślonych niestandardowych usług, a może to w teorii spiskowej jakieś szpiegowanie ??
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dzięki usłudze niestandardowej użytkownik może otrzymywać spersonalizowane treści na podstawie sposobu korzystania z telefonu (historia połączeń, wiadomości, wyszukiwane dane w Internecie, historia przeglądania, lokalizacja). W sekcji "Dostosowane aplikacje" znajdziesz aplikacje, które mogą dostarczać tego typu treści. Przejrzyj raz jeszcze na spokojnie ustawienia usługi niestandardowej. Znajdziesz tam wszystkie niezbędne informacje. Jeżeli w dalszym ciągu masz wątpliwości to skontaktuj się bezpośrednio z firmą Samsung.

7z7
Pioneer
Opcje

Bardzo praktyczna informacja, aby znaleźć winowajcę dużego obciążenia pracą w tle. Mimo wyłączenia wszystkich 4 przełączników w Galaxy Note10 Lite dotyczących zbierania informacji na temat Użytkownika, usługa jest wciąż bardzo aktywna w tle, co skutkuje dużym udziałem procentowym w wykorzystaniu baterii. Nie zauważy tego ktoś kto wykorzystuje wszystkie "dobrodziejstwa" usług Galaxy, bo wtedy procentowy udział maleje wobec innych żarłocznych aplikacji i usług.

.

0 Like