Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pamięć inne

(Temat utworzony: 06-07-2022 11:55 AM)
269 Wyświetlenia
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Cześć. 
Czego dotyczą pliki opisane jako "inne"?
W moim przypadku jest to aż 20gb, czy mógłbym się ich jakoś pozbyć, poza factory reset?
Jeśli w grę wchodzi tylko factory reset, to jaka jest szansa, że pliki "inne" zostaną zredukowane o konkretną wartość, a nie o parę MB??
image

428 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24  Dobrze wyjaśnione, u mnie kategoria inne waży ok.11 GB

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PrzemekM, dziękuję. 11 GB to również nie jest aż tak dużo. Według mnie problem pojawia się w momencie kiedy kategoria "Inne" zajmuje więcej niż 20 GB.

Sidkwa
Voyager
Opcje

No właśnie już rozumiem. Trzeba ręcznie czyścić pamięć cache każdej aplikacji z osobna albo wykonać wpie cache albo reset do ustawień fabrycznych. 

Jak pisałem mnie to nie satysfakcjonuje. Ze względu na to, że katalog szybko się rozrasta powinno być to rozwiązane bardziej intuicyjnie i prościej.  Lub telefon skoro jest "smart" powinien sam co jakiś czas czyścić tą pamięć i zwalniać miejsce. 

U mnie jak pisałem zajmuje to tylko 8GB więc tragedii nie ma. Jednak jak widzę u innych gdy katalog taki rozrasta się do 50GB to mnie to lekko przeraża. Zwłaszcza przy wersji telefonu z 128GB. Gdzie nagle prawie połowa pamięci wbudowanej idzie w czarną dziurę. :winking-face:

bartasssss
Apprentice
Opcje
Witajcie ! Mam problem z wolną pamięcią w telefonie. "Inne" zajmują połowę dostępnej przestrzeni dyskowej ponad 56GB. Za Chiny nie mam pojęcia dlaczego... pomocy

image

patyczak
Black Belt 
Opcje
Jakiś Tidal, Apple Music, Spotify? Jeśli używasz takich aplikacji i pobierasz muzę do słuchania, to pewnie tyle jej masz. Przynajmniej u mnie tak jest, mam w Apple Music swoje playlisty i zajmuje mi to ok 35GB właśnie w kategorii "Inne ". Ew. mogą to być jakieś filmy, jeśli ściągasz je na telefon.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@bartassss Witam. Kliknij w to kółko z ,,i" co jest obok AplikacjiScreenshot_20220616-065346_Samsung Members_2944_1655355247.jpg
bartasssss
Apprentice
Opcje
Dziękuję za pomoc! Po kliknięciu na kółeczko, okazało się że "inne" to też Diablo Immortal, które zjada 26 GB ...
olelek0809
Journeyman
Opcje
Czy to normalne że system i inne zajmuje sporo pamięci ?

image

Bo___
Pathfinder
Opcje
Tak
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zerknij do poniższego wątku. W szczególności do rozwiązania.

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/pami%C4%99%C4%87-inne/td-p/2518289