Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Klawiatura i wpisywanie głosowe po Polsku

(Temat utworzony: 01-04-2019 11:36 AM)
85852 Wyświetlenia
kokein
Explorer
Opcje

Witajcie, 
Po przesiadce z S7edge na Note9 nie mogę sobie poradziś z ustawieniem Głosowego wpisywania na klawiaturze z Note9.
Wszytsko ustawiowne na PL, a jak wciskam mikrofon to "słucha" po Angielsku, w jezykach obsługiwanych nie widać PL.
W S7 działalo idealnie na Stockowej klawiaturze. 

Jedyne co mi się udało to odpalić klawiaturę Google i wtedy działa, ale tracę funkcjinalność pisania rysikiem (nie chcę GBoard) Jest na to jakaś solucja? 

Wersja softu z 1.03.2019, Android 9

0 Like
Przejdź do rozwiązania
208 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@mindunia, jeśli chodzi Ci o Flip4, to zobacz dyskusję w tym wątku: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/pisanie-sms-g%C5%82osowe/m-p/4100299#M14...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Olaesss
First Poster
Opcje

Hej, mam problem.

Bardzo lubię opcje dyktowania wiadomości poprzez dyktowanie glosowe google.
Niestety w samsungu s22 nie działa ona poprawnie. 
Pierwszą wiadomość dyktuje bez problemu, natomiast jeśli od razu dyktuje drugaą wiadomość, mikrofon po pierwszym słowie przestaję być aktywny.
Łączyła się ze mną zdalnie pani z samsunga i stwierdziła ten sam problem na innych s22.
Kazała zgłosić problem do samsung members. Zgłosiłam i walczę z nimi od 4 miesięcy. Na każdą wiadomość odpisują po miesiącu:
-nie widzą problemu w logach
-ja wysyłam im film jak to wygląda
-oni znowu odpisują po miesiącu że nie widzą problemu w logach, czy problem występuje nadal. 
-ja znowu wysłałam im film
-oni odpisują żebym zmieniła na dyktowanie glosowe samsung.

Dyktowanie glosowe samsung nie obsługuje języka polskiego.
Pomóżcie bo zaraz mnie coś trafi!

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Olaesss, obawiam się, że nie mamy zbyt dużo opcji w tym przypadku. Powiedz, czy robiłaś następujące rzeczy? Wipe Cache Partition, Repair Apps, resetowanie ustawień klawiatury, czyszczenie danych klawiatury, hard reset bez kopii zapasowej?

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

wckxr
Voyager
Opcje
Nie wiem czy to coś mogłoby pomóc w przypadku gdy osoba wyżej dostała od supportu informacje że na innych s22 też tak jest
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@wckxr, ja bym mimo wszystko sprawdził te wszystkie rozwiązania, bo nikt wcześniej na forum nic takiego nie zgłaszał z modelami S22, a jak jest jakiś błąd globalny, to sporo postów od razu się pojawia.

Witaj na Forum Samsung!

wckxr
Voyager
Opcje
W sumie racja, byłoby wtedy na forum sporo ludzi z podobnymi problemami :smiling-face:
0 Like
Kristo_Ant
First Poster
Opcje
Mam dokładnie ten sam problem występował on w Samsungu S10 a51 oraz teraz w najnowszym moim telefonie czyli s21 Ultra Wygląda to tak jak opisywane powyżej czyli pierwsze wpisywanie głosowe działa poprawnie a po wysłaniu danej porcji tekstu Gdy po raz kolejny włączam wpisywanie głosowe przyciskając mikrofonik wyłącza się ono po podyktowaniu pierwszego słowa. Pomaga wyjście z wpisywania głosowego oraz włączenie go od nowa ale jest to niezmiernie uciążliwe opisywany tu problem pojawił się jakieś półtora roku temu i tak jak mówię zaobserwowałem go na wszystkich telefonach które miałem możliwość w tym czasie użytkować były to telefony również nowe przywracane u partycją z czystą partycją i tak dalej i tak dalej co z tym zrobić
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Kristo_Ant, proponuję zgłosić błąd w ten sposób: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

Witaj na Forum Samsung!

kiler22
First Poster
Opcje

Samsung A51 po aktualizacji  do android 13 zniknęło wpisywanie głosowe

Zarówno w SMSach jak i w  całej reszcie gdzie można coś wpisać

przy wybraniu "wpisywanie głosowe google" przy próbie napisania SMSa nie ma woogie symbolu mikrofonu

natomiast przy wybraniu "wpisywanie głosowe samsung" symbol się pojawia ale wpisywany tekst telefon próbuje przetłumaczyć na angielski

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@kiler22 Zmień w ustawieniach:

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Klawiatura samsung - ustawienia > Wpisywanie głosowe > Wprowadzanie głosowe Google

Jeżeli nie zadziała od razu, zresetuj ustawienia klawiatury samsung:

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Klawiatura samsung - ustawienia > Resetowanie do ustawień domyślnych - następnie ponownie włącz wpisywanie głosowe Google zgodnie z instrukcją powyżej.

Upewnij się też, że wpisywanie głosowe Google jest włączone w tym miejscu:

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Lista klawiatur i klawiatura domyślna > Pisanie głosowe Google.