Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Klawiatura i wpisywanie głosowe po Polsku

(Temat utworzony: 01-04-2019 11:36 AM)
86236 Wyświetlenia
kokein
Explorer
Opcje

Witajcie, 
Po przesiadce z S7edge na Note9 nie mogę sobie poradziś z ustawieniem Głosowego wpisywania na klawiaturze z Note9.
Wszytsko ustawiowne na PL, a jak wciskam mikrofon to "słucha" po Angielsku, w jezykach obsługiwanych nie widać PL.
W S7 działalo idealnie na Stockowej klawiaturze. 

Jedyne co mi się udało to odpalić klawiaturę Google i wtedy działa, ale tracę funkcjinalność pisania rysikiem (nie chcę GBoard) Jest na to jakaś solucja? 

Wersja softu z 1.03.2019, Android 9

0 Like
Przejdź do rozwiązania
208 Odpowiedzi
JoaTop
First Poster
Opcje
Czy tylko mi brakuje języka polskiego? W moim poprzednim samsungu serii A był a tu .....
0 Like
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Od google masz voice recognition w jezyku polskim przeciez tylko apke trzeba sciagnac bodajże ta co na zdjeciuScreenshot_20221015-194325_Google Play Store_7532_1665855817.jpg
k4r7on
Student
Opcje
Dziękuję za rozwiązanie mijego problemu po aktualizacji na najnowszego androida wlasnie tak się stało 😅 juz nie powiem ile się z tym męczyłem a od miesiącaiczylem na cud od samsunga 😅 a to takie proste było 😅 dziękuję raz jeszcze ciesze sie z tego faktu jak male dziecko bo bardzo przydatny gadżet podczas 😊 dziekuje kolejny raz bo problem rozwiązany note 10+
0 Like
Members_YvqW2wQ
First Poster
Opcje

witam, chciałam również podziekowac za podane wskazówki jak włączyć  głosowe pisanie treści wiadomości, w moim nowym A52s 5g-  ta funkcja nie dzialala od razu co bardzo mnie zdziwiło przesiadajac się  S8+. 

zlocisty
First Poster
Opcje
odznaczyłem wpisywanie głosowe Samsung i teraz nie mam w ogóle ikony mikrofonu przy klawiaturze
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zlocisty  Wejdź w ustawienia klawiatury > Wyszukiwanie głosowe > i tutaj zaznaczamy odpowiednie wyszukiwanie głosowe.

zlocisty
First Poster
Opcje
mam zaznaczone wpisywanie głosowe Google i nie mam ikony mikrofonu tak jak wyżej napisałem
0 Like
zlocisty
First Poster
Opcje
jak widacScreenshot_20221214_103603_Samsung Keyboard.jpgScreenshot_20221214_103636_Samsung Members.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zlocisty  rozumiem, a jak masz ten górny pasek na klawiaturze z narzędziami po prawej stronie są trzy kropki kliknij w nie i zobacz czy tam nie ma schowanej ikonki mikrofonu.

Screenshot_20221214_103755.jpg

zlocisty
First Poster
Opcje
właśnie też sprawdzałem i nie ma
0 Like