Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

A40 nie działa Netflix, player

(Temat utworzony: 16-04-2021 06:53 AM)
1847 Wyświetlenia
pawlikd
Apprentice
Opcje
Cześć,
ostatnio mój A40 zaktualizował się do Android 11 i od tej pory nie działa mi Player (albo bez obrazu, albo strasznie tnie, albo w ogóle nie odtwarza) oraz Netflix (najpierw nie odtwarzał, później przy próbie uruchomienia filmu restartował telefon). Zrobiłem test i wziąłem drugiego A40, który dłuższy czas nie był używany. Zaktualizowałem, przywróciłem fabryczne, zainstalowałem Playera i jest to samo. W Playerze trochę pomaga wyłączenie dekodowania przez urządzenie, ale i tak strasznie tnie. Myślę, że to nie kwestia urządzeń a sterowników.
Damian
0 Like
46 Odpowiedzi
colinno
Apprentice
Opcje
Po zaktualizowaniu systemu do Android 12, pojawił się problem z odtwarzaniem wideo w aplikacjach takich, jak "Netflix" oraz "Player". Problem polega na czarnym ekranie z dźwiękiem, podczas odtwarzania materiałów wideo. Nie pokazuje się obraz, natomiast jest jedynie dźwięk wideo oraz ewentualne napisy do filmu.
O ile w aplikacji "Player" udało się rozwiązać problem, odznaczając suwakiem domyślnie włączoną funkcję "Dekodowanie wideo przez moje urządzenie", o tyle w aplikacji "Netflix" nie ma takiej opcji, a sam zespół portalu, zalecił kontakt z producentem systemu, w kwestii naprawy zaistniałej sytuacji.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@colinno Witam. Aplikacje mogą jeszcze nie być z aktualizowane pod nowego Androida. Proponuję na początek wyczyścić dane tych aplikacji, sprawdzić czy jest dla nich nowa aktualizacja, lub odinstalować i zainstalować je ponownie. Jeśli to nie pomoże można zrobić wipe cache partition
0 Like
colinno
Apprentice
Opcje
Niestety żadna z zapropowanych czynności nie pomogła.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
No to zostaje jeszcze reset telefonu
0 Like
colinno
Apprentice
Opcje
Znalazłem rozwiązanie problemu. Dla osób, które też napotkały takie utrudnienia: ustawienia > zarządzanie ogólne > resetowanie > resetuj ustawienia dostępności.
0 Like
KubusPuchatek72
First Poster
Opcje
Niestety resetowanie nie pomaga. W moim przypadku pomaga zrestartowanie telefonu. Niestety nie jest to trwałe rozwiązanie. Wszystko działa tylko zaraz po restarcie. Jeśli Dex-a włączy się po dłuższym czasie od zrestartowania, problem z filmami powróci i trzeba ponownie zrestartować telefon.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@KubusPuchatek72, zgłoś błąd do inżynierów Samsung w ten sposób: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.