Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ochrona przed przypadkowym dotknięciem i problem

(Temat utworzony: 12-08-2020 01:19 AM)
9788 Wyświetlenia
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
Witam ponownie z kolejnym problemem. Tym razem dotyczy blokady ekranu i tu mam od czasu do czasu problem, a mianowicie problem jest taki ze gdy mam zablokowany ekran i odblokuje odciskiem palca jest wszystko Ok ale gdy go zablokuje ponownie i (dotykam dwa razy wyswietlacza by go uaktywnić) i potem telefon jest odblokowany za pomocą Smart Lock przeciągam palcem po wyświetlaczu i zamiast się odblokować wyskakuje mi jak w Tytule "Ochrona przed przypadkowym dotknięciem" dodam ze mam z tym problem po ostatniej aktualizacji wcześniej nie miałem takich sytuacji. Teraz zdarza się to różnie czasami wcale przez jakiś czas a czasami co odblokowanie. I teraz nie wiem czy zgłaszać To jako Błąd czy mozna to jakoś ogarnąć. Może ma ktoś jakiś pomysł, sugestię? W załączniku zrzuty ekranu jak to wygląda:

1 - Ekran blokady z aktywnym Smart Lock-iem po tym ekranie przeciagam palcem:

image

2 - To wyskakuje po przeciągnięciu palcem (zamiast sie odblokować wyskakuje ten ekran):

image

Jak juz był taki temat to sorki za dodanie kolejnego ale szukałem i sam nie znalazłem.
34 Odpowiedzi
Paweł123
Journeyman
Opcje
Wejdź w ustawienia następnie w wyświetlacz następnie znajdź i wyłącz funkcje ,, ochrona przed przypadkowym dotknięciem " nie jestem pewien ale powinno pomóc
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli nie chcesz wyłączać opcji ochrony przed przypadkowym dotknięciem to musimy poszukać innego rozwiązania. Na początek spróbuj wykonać wipe cache partition oraz sprawdź czy problem występuje w trybie bezpiecznym.

ALIENX21
Helping Hand
Opcje
ta opcja odpada Nie po to jest ta opcja by z niej nie korzystać. a jak bym chciał to wyłączyć to bym posta nie tworzył .
0 Like
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
a jak To włączyć? wipe cache partition?

tryb bezpieczny to tryb awaryjny czy coś innego?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Odnośniki znajdują się w treści mojej poprzedniej wypowiedzi. Jeżeli przeglądasz forum za pomocą aplikacji Samsung Members to niestety ich nie zobaczysz. W takim wypadku podaję odnośniki raz jeszcze:

wipe cache partition: https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

tryb bezpieczny: https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

ALIENX21
Helping Hand
Opcje
oki teraz juz wszystko wiem. używam aplikacji Samsung Members wiec dzięki za Linki. tylko teraz takie pytanie bo wczoraj jak tworzyłem posta było jak w opisanej sytuacji w poście. dziś jeszcze nie miałem takiego problemu i wszystko działa normalnie. dodam tez ze mam włączone automatycznie ponowne uruchomienie telefonu co dzień o 7 rano. druga sprawa czy mam to co pisałeś wykonać gdy sytuacja się powtórzy? tylko czy potem ponowne uruchomienie tel nie wpłynie na wystąpienie tej sytuacji w ten sposób ze sytuacja nie wystapi tak jak to ma miejsce dziś?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możliwe, że wystarczyło ponowne uruchomienie telefonu i dlatego problem już się nie pojawił. Profilaktycznie możesz wykonać wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych z telefonu. Jeżeli problem powróci to daj znać. Będziemy szukać rozwiązania.

0 Like
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
oki wipe cache zrobione jak problem się pojawi będę pisał. narazie dziękuję za pomoc
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie ma sprawy. Obserwuj działanie telefonu i w razie dalszych problemów odezwij się.

0 Like