02-07-2020 02:49 PM
Witajcie,
Jestem użytkownikiem Active 2 od miesiąca i przez ten czas uzbierało się kilka spostrzeżeń opinii oraz pytań na temat zegarka. Na wstępie jeszcze dodam, że zegarek użytkuję z telefonem innej marki więc prawdopodobnie tracę niektóre funkcje, które zegarek posiada.
Pytania były to teraz czas ponarzekać.
Żeby jednak nie było, że tylko narzekam i wymieniam rzeczy, których mi brakuje.
Z zegarka jestem zadowolony, uważam że to był dobry zakup. Zdecydowałem się na wersję LTE więc zegarek często służy mi niezależnie od telefonu (zwłaszcza podczas aktywności). Na jakość rozmów nie mogę narzekać – zarówno rozmówca jak i ja słyszymy się dobrze podczas prowadzonej rozmowy.
Najczęściej zegarkiem mierzę aktywności: kolarstwo i chód – tu również nie mam zastrzeżeń. Dystans, prędkość średnia i aktualna są dobrze zmierzone (porównane z licznikiem i mapami). Puls też wydaje się mierzony dobrze, choć tu niestety nie mam porównania z profesjonalnym sprzętem przeznaczonym do treningów. Jedynie z czym mogłem porównać to z ciśnieniomierzem podczas spoczynku - robiłem kilka testów i zegarek pokazywał takie same lub bardzo podobne wartości, więc wierzę, że i podczas treningu też można mu uwierzyć.
02-07-2020 04:37 PM — edytowano 02-10-2020 05:07 PM
Ad 1.
Mapa powinna się wyświetlać na zegarku po zakończeniu treningu oraz w szczegółach treningu w aplikacji Samsung Health. Niestety często zdarza się, że mapa się nie pokazuje. Na początek sprawdź, czy masz włączoną opcję "Informacje o lokalizacji" w ustawieniach aplikacji Samsung Health na telefonie oraz wykonaj poniższe kroki na zegarku:
Ostatni krok powtórz, dla każdej dyscypliny, której będziesz używać. Niestety, to nie gwarantuje, że mapa będzie się pojawiać, ponieważ Twój zegarek jest połączony z innym telefonem niż Samsung, co może powodować pewne ograniczenia.
Ad 2.
W przypadku zarejestrowania treningu w aplikacji Endomondo mapa będzie zapisywana i widoczna w aplikacji na telefonie. O ile dobrze pamiętam, to na zegarku w trakcie treningu mapa też jest widoczna. Endomondo działa niezależnie od Samsung Health. Jeśli zechcesz, to oficjalnie można skonfigurować synchronizację danych o treningach z Endomondo do Samsung Health. Aplikacji Samsung Health niestety nie można w żaden sposób wyłączyć i musi ona zostać.
Ad 3.
Zegarek nie posiada możliwości usuwania kontaktów. W przypadku wersji bez LTE zegarek wyświetla wszystkie kontakty z telefonu niezależnie od miejsca ich zapisania. Jeśli usuniesz kontakt w telefonie, to zniknie z zegarka. Niestety nie posiadam wersji LTE, więc nie mam pojęcia, jak ma się sprawa w przypadku eSIM.
Ad 4.
Do szybkich skrótów możesz dodać jedynie przełącznik od trybu offline. Niestety jego użycie spowoduje wyłączenie nie tylko połączenia Bluetooth. Na ten moment pozostaje ręczne wchodzenie do ustawień i wyłączenie Bluetooth za każdym razem. Wszelkie sugestie oraz problemy związane z zegarkiem możesz złaszać za pomocą aplikacji Samsung Members. Możesz, to zrobić, np. przechodząc do aplikacji Galaxy Wearable --> przycisk 3 kresek w lewym górnym rogu --> Kontakt z nami --> Zadaj pytanie lub Raporty o błędach
Ad 5.
Obecnie w celu korzystania z treningu rolek musisz zainstalować aplikację Endomondo. Zachęcam do jej zainstalowania i przetestowania na próbę. W razie czego zawsze możesz ją odinstalować. Być może z premierą nowego Galaxy Watcha pojawią się nowe aktywności dostępne z poziomu zegarka. Tak jak poprzednio tu również zachęcam do zgłoszenia sugestii dotyczącej rolek do Samsunga.
Ad 6.
Jeśli wykonywane przez Ciebie ruchy ręką są intensywne i powtarzalne, to zegarek może zaliczyć je jako kroki. Na forum była już ta kwestia poruszana kilka razy oraz w instrukcji obsługi zegarka także jest o tym wspomniane. Podczas włączonego treningu kroki też są naliczane.
02-07-2020 05:44 PM
Dziękuję za odpowiedź.
Ad 1.
- Ustawienia --> Aplikacje --> Uprawnienia --> Apl. systemowe --> gps-log-service --> zaznacz Lokalizacja
Niestety tej opcji nie znalazłem w miejscu, które wskazałeś. Resztę ustawiłem i potestuję czy mapa będzie działała na moim telefonie oraz jak te opcje będą wpływały na żywotność baterii.
Ad 2.
Wczoraj próbowałem zainstalować Endomondo - niestety ale z jakiegoś powodu aplikacja Samsung Wearable nie chciała ze mną współpracować i jej zainstalować.
Ad 3.
Zegarek ma wszystkie kontakty, które są w telefonie. Niestety dodadkowo są na nim domyślne kontakty, które Orange dorzuca do karty SIM oraz eSIM, których nie można usunąć. A szkoda bo tylko "zaśmiecają" listę.
Ad 4.
Przełącznik do trybu offline niestety nie rozwiązuje mojego problemu, tak samo jak przycisk parowania ze słuchawkami - za jego pomocą mogę tylko włączyć Bluetooth, aby wyłączyć muszę wchodzić w ustawienia. Spróbuję przekazać sugestię.
Ad 5.
Do instalacji Endomondo zniechęcają mnie opinie odnośnie działania aplikacji - jeśli faktycznie ma ona nienajlepiej działać to szkoda czasu (dodatkowo patrz Ad 2.). Na jej korzyść natomiast przemawia fakt, że mapa powinna działać nawet z moim telefonem. Muszę przemyśleć sprawę. Albo faktycznie się "pobawię", albo poczekam na premierę nowego zegarka licząc na to, że Active2 dostanie nowe opcje. A sugestię przekażę razem z sugestią odnośnie Bluetooth.
Ad 6.
Jeśli chodzi o dzisiejsze intensywniejsze ruchy to jestem w stanie to zrozumieć, że zegarek naliczył dodatkowe kroki. Dziwi mnie jednak fakt naliczania kroków podczas jazdy na rowerze, gdzie rękę trzymam na kierownicy.
02-07-2020 06:59 PM
Po zmianie ustawień zawartych w Ad 1. mapa działa na "nieSamsungowym" telefonie - a przynajmniej tak wskazują, krótkodystansowe testy. Tak więc Endomondo mogę odpuścić.
Teraz tylko niech pojawią się rolki i przełącznik BT (i oczywiście Samsung Pay) i zegarek idealny.
02-07-2020 08:51 PM
@krris9, W sprawie kontaktów na karcie eSIM nie mam innych pomysłów. Możesz jeszcze spróbować skontaktować się z Orange w tej kwestii. Jeśli chodzi o naliczanie kroków w trakcie treningów, to problemem jest to, że zegarek nie blokuje ich zliczania podczas niektórych treningów. Nawet w trakcie pływania, czy tak jak napisałeś, kolarstwa są one zliczane. Jest to pewne niedociągnięcie w oprogramowaniu.
03-07-2020 12:38 PM — edytowano 03-07-2020 04:14 PM
Mam jeszcze dodatkowe pytanie do punktu 1.
Czy w przypadku gdy wykonam poniższe czynności:
wyłączę w SH w telefonie opcję "Informacje o lokalizacji"
włączę w SH w zegarku -> Ustawienia -> Wykrywanie treningu -> Nagrywaj lokalizację
w zegarku będę miał wyłączone automatyczne wykrywanie aktywności (i tak włączam je sobie ręcznie)
aktywność wykonuję jedynie z zegarkiem, telefon zostaje w domu
reszta ustawień zostanie ustawiona zgodnie z instrukcją, którą przesłałeś
To mapa będzie zapisywana czy nie? Czy jednak do wyświetlania mapy konieczne jest włączenie opcji "informacje o lokalizacji" w SH na telefonie, mimo, że telefonu ze sobą nie biorę?
Edit.
Nie będzie mapy jeśli w telefonie wyłączy się opcję "informacje o lokalizacji".
Trochę dziwne (i bezsensowne) rozwiązanie, gdyż zegarek mapę i tak zapisał (widoczna na zegarku w dużym uproszczeniu), a po przesłaniu pliku z treningiem do telefonu zostaje ona "pominięta" i nie można jej podejrzeć.
Tak więc mimo, że telefonu się ze sobą nie bierze, to aby podejrzeć mapę treningu na telefonie, trzeba mieć cały czas włączoną opcję "informacje o lokalizacji" w aplikacji SH.
06-07-2020 02:57 PM
@krris9 Dzięki za spostrzeżenia, przydadzą się pozostałym użytkownikom 🙂
13-07-2020 02:18 PM — edytowano 13-07-2020 02:20 PM
Zauważyłem, że zegarek "ucina" początek treningu.
Mam zarejestrowane treningi rowerowe oraz chód, gdzie zaczynam i kończę w tym samym miejscu i za każdym razem punkt startowy jest gdzie indziej - początek lokalizacji zaczyna się jakieś 3-5 min od jego rozpoczęcia. Trening startuję po wyjściu z klatki, zatrzymuję przed samym wejściem - z metą treningu zegarek nie ma problemu, nie sądzę więc by była to wina mojego miejsca zamieszkania. Mam ustawioną wysoką dokładność lokalizacji, za każdym razem odczekam, aż zegarek zakończy odliczanie i wystartuje trening, a jednak lokalizacja nie jest zapisana prawidłowo.
Ten typ tak ma czy jest jakiś sposób by rozwiązać ten problem?
13-07-2020 05:11 PM
@krris9, Czy przed rozpoczęciem treningu czekasz na poprawne wykrycie Twojej lokalizacji GPS ? Jeśli od razu rozpoczynasz trening i zaczynasz, to zegarek może jeszcze nie mieć ustalonej dokładnej pozycji. Można, to łatwo rozpoznać po ikonie GPS na zegarku.
13-07-2020 06:56 PM
@kamil40013 A wiesz, że nie wiem czy się ona pojawia. Zawsze czekam aż się skończy odliczanie i ruszam po wibracji rozpoczęcia treningu.
A może mieć znaczenie fakt, że rozpoczynam trening poprzez widżet, a nie przez aplikację SH? Pytam ponieważ zauważyłem, że podczas zmiany ustawień treningów (w sekcji zarejestruj trening) pojawia się ikonka GPS oraz wykrywania pulsu - mogło by to oznaczać, że już wtedy zegarek rozpoznaje lokalizację, mimo, że trening się jeszcze nie rozpoczął. Natomiast przez widżeta włączenie treningu odbywa się "zbyt szybko" i stąd brakuje kilku pierwszych minut treningu.