Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria Galaxy Watch 4 BT

(Temat utworzony: 03-06-2022 05:41 PM)
838 Wyświetlenia
CarMelka
Pathfinder
Opcje
Dzień dobry!

Od dwóch miesięcy jestem szczęśliwą posiadaczką zegarka Galaxy Watch 4. Po około miesiącu korzystania zauważyłam znaczy spadek możliwości baterii. Na początku, po rozpoznaniu wzorców użytkowania, czas pracy baterii pokrywał się z podanym w aplikacji Galaxy Wearable, było to 2 dni i 6 godzin. Wyłączone są wszystkie pomiary w czasie rzeczywistym oraz monitoring snu. Wszystko jest na pomiar ręczny. Po kilku ładowaniach czas baterii zaczął spadać i mając 100% baterii zegarek wskazywał 1d oraz 19h dostępnej baterii. Zdarzało się doładowanie zegarka w ciągu dnia lub naładowanie do pełna gdy miał około 10-15%. Po resecie do fabrycznych i kolejnej nauce wzorców użytkowania wróciło do normy czyli ponad dwa dni. Minął miesiąc, sytuacja znów się powtarza. Lokalizacja oraz wszystkie pomiary są wyłączone. Co mogę zrobić? Dziękuję za wszelkie porady oraz sugestie! 
Update: Dziś po pełnym naładowaniu od zera do 100 na wyłączonym zegarku bateria wskazuje 1d i 13h czasu pracy 
0 Like
21 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@CarMelka  Dzień dobry 

Zegarek jest w wersji z LTE?

CarMelka
Pathfinder
Opcje
Nie nie, tak jak w tytule, Bluetooth.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@CarMelka  Jest zainstalowane najnowsze oprogramowanie w zegarku?

CarMelka
Pathfinder
Opcje
Tak, dziś nawet sprawdziłam i wszystko aktualne
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Cześć. Co prawda chyba nigdy nie miałem wszystkiego wyłączonego tylko wprost przeciwnie i przy 100% GW pokazuje 1d7g przy mniejszym zegarku (44mm) i 1d14g przy większym (46 mm). Oczywiście te pokazywane wartości mają związek z wzorcami użytkowania jak wspomniałaś które są różne dla różnych użytkowników. W związku z tym trudno powiedzieć czy Twoje 1d19g czy 1d13g to już tragedia. Potrafię rozładować zegarek nawet w ciągu 2 godz np włączone wszystkie pomiary w czasie rzeczywistym stres, puls, saturacja, kroki, powiadomienia, podłączone słuchawki i włączone Spotify, odbieranie połączeń(LTE eSIM), lokalizacja, zmierzenie ciśnienia, ekg, płatności itp. Tak samo błyskawicznie rozładuje zegarek przy testowaniu nowych aplikacji np głosowe sterowanie urządzeniami przy pomocy GA. Jak Ci zostanie ok 15% baterii na zegarku to sprawdź sobie Galaxy Weareable>ustawienia zegarka>bateria. Może to wskaże na coś interesującego.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Mi zegarek działa  przez dwa dni, używam trybu oszczędzania baterii i wykrywanie automatyczne różnych czynności

relativ
Helping Hand
Opcje

Też korzystam z trybu oszczędzania. Tzn wprost, ręcznie włączam go rzadko. Codziennie jest uruchamiany automatycznie przez tryb zasypiania. Wykrywanie czynności tez używam. Czasami jak jest spokojny dzień to też prawie 2 dni wytrzyma.

0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Duży clasic, włączone wszystko poza AOD i wykrywaniem aktywności, z włączonym asystentem google (który ma niezły apetyt na prąd) + średnio 2 godziny treningu z czego godzina z GPS . Wytrzymuje zwykle około 32 godzin, a nigdy poniżej 24... (Chociaż zwykle ładuje codziennie wieczorkiem) Za to pokazuje w aplikacji ciągle uparcie 2 dni i między 1 a 6 godzin 😜
0 Like
CarMelka
Pathfinder
Opcje
Tak to wygląda u mnie gdy zostało 11% aktualnie, tego zużywa najwięcej. Powiadomienia przychodzą na zegarek ale ekran się nie włącza, gest nadgarstkiem jest włączony aby wybudzić. Screenshot_20220603-215608_Galaxy Watch4 Manager.jpg
0 Like