Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria Galaxy Watch 4 BT

(Temat utworzony: 03-06-2022 05:41 PM)
840 Wyświetlenia
CarMelka
Pathfinder
Opcje
Dzień dobry!

Od dwóch miesięcy jestem szczęśliwą posiadaczką zegarka Galaxy Watch 4. Po około miesiącu korzystania zauważyłam znaczy spadek możliwości baterii. Na początku, po rozpoznaniu wzorców użytkowania, czas pracy baterii pokrywał się z podanym w aplikacji Galaxy Wearable, było to 2 dni i 6 godzin. Wyłączone są wszystkie pomiary w czasie rzeczywistym oraz monitoring snu. Wszystko jest na pomiar ręczny. Po kilku ładowaniach czas baterii zaczął spadać i mając 100% baterii zegarek wskazywał 1d oraz 19h dostępnej baterii. Zdarzało się doładowanie zegarka w ciągu dnia lub naładowanie do pełna gdy miał około 10-15%. Po resecie do fabrycznych i kolejnej nauce wzorców użytkowania wróciło do normy czyli ponad dwa dni. Minął miesiąc, sytuacja znów się powtarza. Lokalizacja oraz wszystkie pomiary są wyłączone. Co mogę zrobić? Dziękuję za wszelkie porady oraz sugestie! 
Update: Dziś po pełnym naładowaniu od zera do 100 na wyłączonym zegarku bateria wskazuje 1d i 13h czasu pracy 
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Wygląda chyba ok. Jak mi się rozładują zegarki to zobaczę u siebie. Teraz niestety na obydwu dostępne 100% 😀

0 Like
CarMelka
Pathfinder
Opcje
Jasne, za godzinę podłączę i naładuję do 100%. Po prostu zmartwiłam się, że nie zmieniłam ustawień ani użytkowania a mimo to bateria wystarcza na mniej. 🥺
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Na tym zrzucie baterii czas tp 'pozostało' to jest szacunek uwzgledniający wzorzec użytkowania. 'Czas korzystania' tk jest poniżej i jest zależny od rzeczywistego sposobu i intensywności użycia zegarka od ostatniego pełnego naładowania. Pewne jest tylko, że tk<tp<2 dni 😀

0 Like
KZQ
Helping Hand
Opcje
Ile trzyma Wam bateria? Wytrzyma cały dzień wędrówki, 6! godzin aktywności na rowerze? 
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KZQ  Cześć

Jeździłem 4 godziny i spadło do 50 % przy oszczędzaniu baterii....

KZQ
Helping Hand
Opcje
Czy przy oszczędzaniu energii dalej zapisuje trasę w tle?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KZQ  Jeżeli ręcznie uruchomimy trening to tak

Members_J0OMvdv
First Poster
Opcje

Witam

Chciałbym zapytać Was jak można zmniejszyć zużycie Wyświetlacza w zegarku Galaxy Watch4 Classic? Ciagle z tym walcze, mam zegarek od kilku dni, ostatnio mialam 7% zużycia przy tarczy ze zdjęciem z galerii mojej córki w tym było zużycie baterii, połączenia, pogoda oraz sen.

Teraz mam inna tarcze analogowa prosta, czarna ze  wskaznikiem baterii oraz pogoda. Zuzycie ekranu 3,1%.

Byłabym wdzięczna za odpowiedzi;)

Pozdrowki

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, ma Pani na myśli raczej zużycie energii ?

Jeśli tak to można np wyłączać zegarek na noc lub używać trybu oszczędzania energii.

Ale to normalne, że funkcje zużywają energię. Ile trzyma na baterii zegarek?

Members_J0OMvdv
First Poster
Opcje

Tak chodzi mi o zużycie energii, teraz nie powiem Panu ponieważ zegarek uczy się wzorców. ( Robilam reset) 

Ale wcześniej trzymał 1dzien i 8h  jakoś tak. 

0 Like