Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

SAMSUNG GEAR SPORT - ENDOMONDO PROBLEM

(Temat utworzony: 01-11-2017 09:46 AM)
5806 Wyświetlenia
Arek2241
First Poster
Opcje

Witam,

Mam problem z Endomondo na gear sport .... Podczas treningu wszystko rejestruje ( oczywiście pulsometr lipny pokazuje wiecnzie próg 185 hr ) zapisuje mapke . Lecz jak kończe trening robię zapisz pojaiwa się komunikat, że trening został zsynchoronizowany. Ale w podglądzie na zegarku/smartphonie/pc wartości treningu to Czas 0:00, Dystans 0:00 ogólnie zero aboslutne . Przeinstalowalem endo na smartwatchu / smartphonie ( SAM S8 ) . Kolejnośc instalowania apki przetestowana efekt zerowy ... Już załuję przesiadki z Garmina 3HR 😞 

0 Like
7 Odpowiedzi
Damian K
Hotshot
Opcje

Cześć Arek2241,

Na początku warto byłoby sprawdzić, czy zegarek zlicza poprawnie czas i dystans bez ingerencji aplikacji zewnętrznych, czyli w tym przypadku Endomondo. Spróbuj potrenować z Samsung Health – ta funkcja jest wbudowana zarówno w smartfonie, jak i smartwatchu.

Podobny problem był poruszany w innym temacie na forum i prawdopodobnie jest to kwestia kompatybilności aplikacji Endomondo z telefonami posiadającymi Androida 6.0 lub nowszego.

https://eu.community.samsung.com/t5/Urz%C4%85dzenia-mobilne/S8-problem-z-Endomondo/m-p/283942

Daj znać, gdy przetestujesz. :smiling-face:

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
miuko
First Poster
Opcje

I have same problem with gear sport and endomondo. Please if you has allready fix it, tell me solution. Thank you.

0 Like
Arek2241
First Poster
Opcje

Still not working 😞 w8ing 4 solutions ....

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Hi miuko

This is a problem with the compatibility of Endomondo app and Android 6.0 devices. Try reporting it to Endomondo support.

0 Like
Alanz
First Poster
Opcje

Mam ten sam problem 😞

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Alanz

Problem o którym wspominasz, nie dotyczy Geara. Jest on związany z niepoprawnym działaniem aplikacji Endomondo. Pisaliśmy o tym w innym temacie: https://eu.community.samsung.com/t5/Urz%C4%85dzenia-mobilne/Problem-gear-s-sport-z-endomondo/m-p/321...

Problem znika po aktualizacji aplikacji. 

Czasami warto zapoznać się z treściami już udostępnionymi na forum, skorzystać z wyszukiwarki forum w cleu sprawdzenia, czy zaistniały problem nie został opisany lub rozwiązany. 

Zaktualizuj aplikację Endomondo i wróć do Nas, aby pomagać innym, dzielić się swoimi opiniami i spostrzeżeniami.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Elanski
Pioneer
Opcje
Dzisiaj doświadczyłem miłego zaskoczenia. Odpaliłem Endomondo na Gear S3 podczas spaceru, bez włączenia GPS w zegarku, za to przy aktywnym połączeniu bluetooth z telefonem. Zegarek od razu złapał fix, pokazał lokalizacje na mapie, i dalej rejestrował spacer w Endomondo. Na zakończenie, od razu synchronizacja treningu z telefonem. Wszystko działa!
Wcześniej, aby zegarek używać z GPS i Endomondo musiałem wyłączyć połączenie bluetooth z telefonem, włączyć GPS w zegarku, poczekać 1-2 na złapanie fix-a i można było odbyć trening.
Gdzie tkwi tajemnica tego sukcesu? Uprawnienia dla aplikacji Gear S zainstalowanej w telefonie tzn. Odświeżaj dane w tle oraz Używaj lokalizacji zawsze.
0 Like