Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch - konfiguracja eSIM LTE

(Temat utworzony: 22-01-2019 05:46 PM)
41150 Wyświetlenia
Jaro4700
Journeyman
Opcje

Witam, 

Jestem abonentem Orange. Mam Note 9 niebrandowany oraz Galaxy Watch lte. W salonie otrzymałem kod QR karty esim. Aby ją aktywować trzeba poczekać do zakładki sieci komórkowe w aplikacji Galaxy Watch. Niestety po chwili oczekiwania pojawia się komunikat " usługa mobilna nie może być konfigurowana z tego telefonu.  Próbowałem wyciągać karty,  wkładać kartę powiązana z esim'em (tzn ta do dezaktywacji po uruchomieniu esim) i nic,  cały czas ten sam problem.  Jak go rozwiązać ?

Doprecyzowałem tytuł wątku /RadekK

104 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@pokus7  Na S10 jeszcze nie działa E-sim https://www.orange.pl/omnibook/karta-esim# czy operator ciebie o tym nie informował ? 

pokus7
Apprentice
Opcje
Przeciez esim chce załadować na zegarek a nie na telefon. Żona ma iPhone XS może z jej telefonu zadziala
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@pokus7  Udaj się na forum Orange https://nasz.orange.pl/

Przechwytywanie.PNG

RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć @pokus7,

E-sim od Orange wczytasz jedynie na zegarek brandowany, kupiony w sieci Orange. Wyjaśnił to DamianK w jednym z poprzednich postów.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@pokus7 Napisz reklamacje do Orange lub głos jako pomysł na forum Orange https://nasz.orange.pl/t5/Pomysły/idb-p/Nasz-Orange-Pomysly

pokus7
Apprentice
Opcje

Powiem wprost samsung i Orange się nie popisaly. Poniżej instrukcja jak rozwiązać problem, karta esim działa tylko na sofcie brandowanym Orange.

Instrukcja ukryta z uwagi ingerencję w oprogramowanie, co jest niezgodne z regulaminem forum i kartą gwarancyjną. Dostęp do konsoli ADB/SDB w przypadku niedoświadczonego użytkownika może doprowadzić do stałego uszkodzenia sprzętu. Edytowano przez RadekK.

0 Like
mazi998
Apprentice
Opcje

Dziala bo esim nie ma simlock. Mam z vodafone zegarek i dziala  z telekom.

Kwestia konfiguracji.

KrzysiekK
Hotshot
Opcje

@mazi998 

Dzięki za informacje.

0 Like
mazi998
Apprentice
Opcje

Z tego co wyczytalem trzeba usunac dane z zegarka danegi operatora czyli w tym przypadku np. Orange czyli jak sie nowy włączy  powinno sie zresetować go do ustawien fabrycznych. Potem co ja zrobiłem,  na koncie operatora w istawieniach eID podalem numer z pudełka jest bardzo dlugi(nie imei) i po paru minutach przyszla wiadomość od operatora ze esim zostal zatwierdzony.  a i telefon potym sprowac z telefonem. I włączyć  z opcjach siec.

0 Like
Jaro4700
Journeyman
Opcje

Teksty,  że lte w Polsce można mieć jedynie na kupionym zegarku od Orange są nieprawdą. Sam mam zegarek kupiony w Niemczech od Voodafone i mam lte. Jak- ano trzeba usunąć z zegarka brand poprzedniego operatora i wgrać Orange. Czyli zegarek można kupić,  gdzie chcecie i zrobić z niego od Orange. Poszukajcie w necie w kilku miejscach jest to opisane. 

Pozdrawiam