Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Duże różnice w pomiarach snu Galaxy Ring vs Watch Ultra

(Temat utworzony: 30-01-2025 07:52 AM)
141 Wyświetlenia
k0R70n
Pioneer
Opcje
Cześć. 
Czy jest jakaś możliwość skalibrować Galaxy Ring, tak aby pomiary snu jakie robi były zbliżone do pomiarów jakie robi Galaxy Watch Ultra? Dzisiaj druga noc z pierścieniem na palcu i z zegarkiem na ręce. I póki co pierścień np głęboki sen zarejestrował 30 minut. Zegarek 1 godzina i 12 minut. Tontak jakby spały dwie różne osoby :smiling-face:
Różnice zarejestrowałem w taki sposób, że najpierw zrobiłem odczyt z podłączonego do telefonu pierścienia, a później wyłączyłem tryb samolotowy w zegarku, który jak tylko się połączył napisał wyniki pomiaru snu. 
Może ktoś zna rozwiązanie? Zależy mi na tym aby Ring był urządzeniem donmierzenia snu. Wielkością, na palcu nadaje się do tego moim zdaniem lepiej niż zegarek. Natomiast pomiary na dzisiaj bardzo mnie zaskoczyły i rozczarowały. Ktoś coś? Moze Obsługa Samsung zna rozwiązanie? @Samsung? A może użytkownicy? :smiling-face: 
0 Like
6 Odpowiedzi
budol
Navigator
Opcje
Zdaje mi się że pierścień jest jeszcze trochę niedopracowany. Zauważyłem u siebie ze jak leżałem i czytałem z zegarkiem to nigdy tego czasu nie zaliczał mi do snu, niestety pierścień potrafi to zaliczyć i mam nieplanowane popołudniowe drzemki... Oczywiście problem nie występuje jeśli mam Watch Ultra i Ringa równocześnie
k0R70n
Pioneer
Opcje
Tak, dzięki za Twoją odpowiedź.
Kiedy mam Watch na ręku, to wszystkie dane lecą z zegarka. W sensie to zegarek robi pomiary. Więc wtedy Ring jest tylko ozdobą;)
A szczerze, to w mojej opinii Ring powinien dawać zbliżone chociaż pomiary do zegarka.
Pytanie czy z czasem on jest w stanie się jakoś bardziej "skalibrować"?
Czy zawsze jego pomiary będą tak rozjechane? Bo to co ja zauważyłem to jest tak duża różnica, że nie można brać tych pomiarów nawet statystycznie pod uwagę...
Może jest jakieś rozwiązanie?
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Cześć, opcji kalibracji jako takiej nie ma, jednak Ring może po jakimś czasie się trochę nauczyć. Zobaczymy co przyniosą aktualizacje. Spróbuj zgłosić to na wsparciu technicznym, może zrobią jakąś aktualizacje.
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Według profesjonalnych testów, do których się dogrzebałem, Galaxy Ring ma dokładność na poziomie 0.67, a Galaxy Watch Ultra na poziomie 0.86. Po dokonaniu skomplikowanych obliczeń, ustaliłem, że zgadza się to z Twoimi wynikami 30 minut na Ringu odpowiada 72 minutom (1h 12 min) na Galaxy Watch Ultra, a w rzeczywistości dla wartości 1, wychodzi, że spałeś głęboko 103 minuty (1h 43 min).

k0R70n
Pioneer
Opcje
Dziękuję.
Patrząc od mojej strony, czyli użytkownika, chyba wolałbym aby tak "programowo" skalibrować, aby jednak wyniki były bliższe sobie :smiling-face:
A jeśli jest tak jak piszesz, a zakładam że właśnie tak jest (dzięki za konkretne dane), to pomiary są na tyle nie dokładne, że to w sumie... mogą służyć do porównania dzień do dnia aby powiedzieć spałem lepiej niż wczoraj, spałem gorzej niż wczoraj. I aby mając pogląd lepiej zadbać o siebie. I to jest ok.
Nie da się natomiast zrobić poprawy już dobrego snu bazując na tych wynikach, bo wtedy już trzeba mieć bardziej precyzyjne pomiary, lepszą informację... I tu szkoda że ani Ring ani Ultra nie dając precyzyjnych wyników.
0 Like
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Z wszystkich Watchów Samsunga według testów największy poziom dokładności ma zwykły Galaxy Watch 5, bo aż 0.95.