21-07-2019 08:22 PM
Witam wszystkich, na wstępnie zazanczę, że szukałem podobnego tematu, ale nie znalazłem. Dotychczas korzystałem w zegraku głownie z 2 spotów: pływanie oraz rower.
Dziś żona namówiła mnie na rolki i jakież było moje zdziwienie, że nie znalazłem tej dyscypliny na zegarku. Stąd moje pytanie, czy wsród tych wszystkich bezużytecznych ćwiczeń (podnoszenia/wznoszenia/uniesienia hantla na 20 róznych sposobów) jest jakaś szansa, żeby dodać inne sporty, w tym np. łyżworolki.
Z ciekawości odpaliłem aplikacje Samusung Health na telefonie i łyżoworolki np. tam istnieją i decelowo odpaliłem rejestracje wyników w aplikacji na telefonie. Ale chyba od tego mam zegarek, żeby mi to rejestrował...
Czy to nie przesada, że zagarek za ponad 1000 zł nie posiada rolek w możliwościach rejestracji sportów? Za to posiada 15 innych ćwiczeń, które jak sądze były używane może przez ~3% użytkowników?
Może to ja jestem jakiś ***** i ktoś mnie oświeci jak dodać rejestrowanie rolek na zegarku? Jakby to miało znaczenie to telefon z innego gatunku (Apple).
Pozdrawiam,
Paweł
21-02-2021 07:35 PM
Mogliby po prostu umożliwić zmianę aktywności tak jak w endomondo/ mapmyrun np z biegania na rolki albo łyżwy.
Jak synchronizuje trening z innej aplikacji to nie pokazuje mapy.
Na skakance trzeba skakać z telefonem a pompki można robić z zegarkiem, który na pewno ich nie policzy bo ręką nieruchoma na ziemi.
Brawoooo spece samsunga
26-05-2021 02:47 PM
Do każdej aktywności niedostępnej na zegarku wybierajcie "Inny trening", po zapisaniu i wejściu na aplikacji wchodzimy w opcje i "Edytuj" > dopasowujecie aktywność ze wszystkich dostępnym w aplikacji. Zmiana może być wykonana jednorazowo.
26-05-2021 03:10 PM — edytowano 26-05-2021 03:13 PM
Przy wybraniu Inny trening nie ma możliwości rejestrowania GPS/Trasy z zegarka, co nawet przy rolkach jest istotne, bo fajnie by było wiedzieć ile KM sie nastukało
Pozdr
17-08-2021 05:04 PM
Udało się może zarejestrować w jakiś sposób ten trening tak żeby rejestrowało gps ? Chciałbym zarejestrować spływ kajakowy i nie mogę dojść jak mógłbym to zrobić.
17-08-2021 09:33 PM
@Members_oDWdwam GPS na zegarku jest włączony?
18-08-2021 02:08 PM
GPS włączony ale w innym treningu chyba go jednak nie rejestruje po prostu.
18-08-2021 05:42 PM
a trening kajakowy jest jedynie na telefonie
19-08-2021 01:35 PM
Zgłoś sugestię przez aplikację Samsung Members.
Można to zrobić poprzez sekwencję: Samsung Members -> Pomoc -> Wyślij opinię -> Raporty o błędach -> [Wybór kategorii] -> Zaznaczamy opcję ‘Wyślij dane raportu systemu’ i opisujemy problem.
19-08-2021 05:23 PM
W tym momencie szukam na szybko rozwiązania - w ten weekend jadę na spływ.
20-08-2021 01:57 PM
@Members_oDWdwam Trening Kajakarstwo nie jest dostępny w Samsung Health na zegarkach. Aby był rejestrowany przebyty dystans należy uruchomić trening w telefonie pamietając o włączonej lokalizacji.