Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Watch6 Classic - cisza podczas odbierania połączeń - problem

(Temat utworzony: 30-10-2023 02:21 PM)
640 Wyświetlenia
wnutom
Explorer
Opcje
W zegarku nie słychać ani sygnału połączenia, ani rozmówcy po drugiej stronie.

Zegarek przetestowałem narzędziem diagnostycznym, działa głośnik i mikrofon.

Powiedzmy, że wybieram numer na telefonie i zaczynam dzwonić do kogoś. Słyszę w telefonie dźwięk połączenia i mogę normalnie rozmawiać.

W momencie przełączenia się z telefonu na zegarek, widzę, że zegarek odmierza czas połączenia ale jest głucho.

To samo jest podczas odbierania połączeń. Głucho. Nic nie słychać z zegarka.

Kiedy rozłączam głuche połączenie w zegarku, słyszę z zegarka sygnał "plumknięcia" tak jak normalnie słychać w telefonie jak się rozłączam.

Dodam, że na Watch4 Classic było wszystko ok.

Czy to jest kwestia niedopracowanego oprogramowania w zegarku czy zapomniałem czegoś ustawić?

W urządzeniach BT zegarek jest widoczny jako urządzenie do obsługi połączeń.

Help!

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@wnutom  Witam

Spróbuj rozłączyć i ponownie połączyć zegarek. Jeżeli dalej będzie problem Wyczyść dane aplikacji Galaxy Wearable i ponownie uruchomić zegarek. Zobaczymy czy to pomoże a jak nie będziemy działać dalej.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 Odpowiedzi
wnutom
Explorer
Opcje
Zwiększanie głośności w zegarku. Pokazuje "objętość" zamiast "głośność" dlatego podejrzewam, że to oprogramowanie jest jeszcze niedopracowane. Być może się mylę.Screenshot_20231030_140747_incallui_1000017098_1698671270.png
0 Like
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@wnutom  Witam

Spróbuj rozłączyć i ponownie połączyć zegarek. Jeżeli dalej będzie problem Wyczyść dane aplikacji Galaxy Wearable i ponownie uruchomić zegarek. Zobaczymy czy to pomoże a jak nie będziemy działać dalej.

wnutom
Explorer
Opcje
Ja pierniczę, magia...pomogło. Jesteś wielki 🙂 Dziękuję.

Wcześniej odłączałem już zegarek od BT i podłączałem ponownie.

Zgodnie z Twoją radą, tym razem zrobiłem combo. Odłączyłem zegarek od BT, wyczyściłem dane aplikacji oraz pamięć, uruchomiłem ponownie zegarek i telefon, podłączyłem wszystko ponownie. I działa 💙

Rozumiem, że tą "objętość" pewnie poprawią przy jakiejś aktualizacji żeby była "głośność"?
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@wnutom  świetnie że wszystko już prawidłowo działa,  pewnie chwilowo się coś namieszało 🙂

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@wnutom  napisał(a):
Rozumiem, że tą "objętość" pewnie poprawią przy jakiejś aktualizacji żeby była "głośność"?

W przyszłości powinno zostać to poprawione. Ten błąd występuje tylko w Watch6. Zachęcam do zgłaszania błędnego tłumaczenia przez funkcję Kontakt z nami, którą znajdziesz w bocznym menu Galaxy Wearable.