Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[GALAXY WATCH ] Dodawanie sportu z Samsung Health na zegarek

(Temat utworzony: 21-07-2019 08:22 PM)
27824 Wyświetlenia
musol1992
Journeyman
Opcje

Witam wszystkich, na wstępnie zazanczę, że szukałem podobnego tematu, ale nie znalazłem. Dotychczas korzystałem w zegraku głownie z 2 spotów: pływanie oraz rower.

Dziś żona namówiła mnie na rolki i jakież było moje zdziwienie, że nie znalazłem tej dyscypliny na zegarku. Stąd moje pytanie, czy wsród tych wszystkich bezużytecznych ćwiczeń (podnoszenia/wznoszenia/uniesienia hantla na 20 róznych sposobów) jest jakaś szansa, żeby dodać inne sporty, w tym np. łyżworolki.

Z ciekawości odpaliłem aplikacje Samusung Health na telefonie i łyżoworolki np. tam istnieją i decelowo odpaliłem rejestracje wyników w aplikacji na telefonie.  Ale chyba od tego mam zegarek, żeby mi to rejestrował...

Czy to nie przesada, że zagarek za ponad 1000 zł nie posiada rolek w możliwościach rejestracji sportów? Za to posiada 15 innych ćwiczeń, które jak sądze były używane może przez ~3% użytkowników? 

Może to ja jestem jakiś ***** i ktoś mnie oświeci jak dodać rejestrowanie rolek na zegarku? Jakby to miało znaczenie to telefon z innego gatunku (Apple).

Pozdrawiam, 

Paweł

36 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@musol1992  Witaj. Treningi dostępne w zegarku nie do końca pokrywają się z tymi które są dostępne w aplikacji w telefonie.

musol1992
Journeyman
Opcje
Dziękuje, za szybką odpowiedź, ale to już zdążyłem zauważyć, gdyby nie to nie byłoby tego posta :smiling-face:
Chodzi mi o to czy jest jakaś możliwość, żeby podmienić/dodać sport z Samsung Health na telefon/Samsung health na zegarek.

Czyli co, żeby rejestrować śmiganie rolkach muszę mieć dodatkowo telefon?
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@musol1992  Niestety nie ma takiej możliwości. Zajrzyj jeszcze do tematu związanego z treningami pod poniższym linkiem: https://eu.community.samsung.com/t5/Zegarki/Galaxy-Watch-Active-treningi/m-p/1148408

musol1992
Journeyman
Opcje

Dzieki za informacje :smiling-face:

Powiedz mi, pracujesz dla Samsunga/masz tam jakieś wtyki ? :smiling-face:

Chciałbym się dowiedziec,  co sugerowało managerów software tego zegarka, że umieścili tam takie ćwiczenia jak:

- Pilates czy -Uginanie nóg, a nie dodali np. rolek? Przecież to jakieś karygodne rozwiązanie...

Ewentualnie można gdzieś requestować o dodanie tego typu sportu przy następnym release? 

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@musol1992 wszelkie sugestie dotyczące funkcjonalności należy zgłaszać przez aplikację Samsung Members.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@musol1992  Dokładnie tak jak powiedział kolega @Szewcu72  zgłaszać można przez Samsung Members.

arturg0803
Journeyman
Opcje

Witajcie. 

Czy coś zmieniło się w tym temacie

? Weszła jakaś aktualizacja? Wysłał ktoś requesta? 

W telefonie mam skakankę, a na zegarku już nie... 

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@arturg0803, Niestety nic się nie zmieniło w tej kwestii. W dalszym ciągu nie wszystkie treningi dostępne w Samsung Health na telefonie są dostępne na zegarku.

arturg0803
Journeyman
Opcje

A jest nadzieja, że coś się zmieni? 

0 Like